Uganda’ya Giden Gönüllü Doktorlardan Güzeloğlu’na Ziyaret

Uganda’ya sağlık taraması yapmak üzere giden Sema Sağlık Çalışanları Derneği ile Erdemli Derman Sağlık Gönüllüleri Derneği’ne üye doktorlar, Mersin’e döner dönmez Vali Hasan Basri Güzeloğlu’nu ziyaret ettiler.

Uganda’ya Giden Gönüllü Doktorlardan Güzeloğlu’na Ziyaret
Kimse Yok Mu Derneği ve Türk İşbirliği Kalkınma Ajansı (TİKA) işbirliği ile Uganda’ya giderek gönüllü olarak sağlık taraması yapan Sema Sağlık Çalışanları Derneği ile Erdemli Derman Sağlık Gönüllüleri Derneği’ne üye Doktorlar Mersin’e döndü. Uganda dönüşünde Mersin Valisi Güzeloğlu’nu ziyaret eden Doktorlar, Güzeloğlu’na süreç içerisinde verdikleri katkılardan ve desteklerden ötürü teşekkür ederek, Uganda’nın geleneksel sazını takdim ettiler.

Doktorları kutlayan Vali Güzeloğlu da bu çalışmaların sadece sağlık anlamında değil, Türkiye’yi temsil etme noktasında da çok önemli bir değer taşıdığını söyledi.

Güzeloğlu, “Doktorlarımız, Türk insanının ve ülkemizin yardımsever elini ve gönül seferberliğini oraya taşıma noktasında çok önemli bir başarıya imza atmıştır” dedi.

Sema Sağlık Çalışanları Derneği Başkan Yardımcısı Hasan Sarı ise yardıma muhtaç olan bölgelerde yaptıkları yardım faaliyetlerinin kendilerini çok mutlu ettiğini belirtti.

Dernek olarak bu tür sağlık taramalarına devam edeceklerini ifade eden Sarı, “Bu tür yardım faaliyetlerine Anadolu insanı yabancı değil. Milletimiz her zaman düşenin yardımcısı, zorluk ve darlık zamanında muhtaçların kimsesi olmuştur” diye konuştu.

Değişik uzmanlık alanlarına sahip Doktorlardan oluşan ekibin Uganda’nın Jinja şehrinde bin 500 civarında genel sağlık taraması yaptığı, 20 tane de küçük cerrahi müdahale gerçekleştirdiği bildirilirken, Doktorların ayrıca bulundukları yerlerde laboratuvar hizmetleri verdiği ve ilaç yardımında bulunduğu kaydedildi .
Kaynak: İHA