Şehit Akbaş'ın Ailesine Şahadet Belgesi Verildi

Afganistan'ın başkenti Kabil'de 16 Mart'ta meydana gelen helikopter kazasında şehit düşen 12 asker arasında bulunan Mehmet Akbaş'ın ailesine şahadet belgesi verildi.

Kara Kuvvetleri Komutanı Hayri Kıvrıkoğlu'nun imzasını taşıyan şahadet belgesi, Vali Memduh Oğuz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Necati Tekin ve Isparta Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Ömer Uyan tarafından şehidin babası Süleyman Akbaş ve annesi Ayşe Akbaş'a teslim edildi. Ayrıca Kabil Bölge Komutanı Tuğgeneral Levent Özkaya tarafından gönderilen şilt ile Türk ve Afgan bayraklarının bulunduğu şehidin fotoğrafı da baba Süleyman Akbaş'a verildi.

Vali Oğuz, yaptığı konuşmada, şehitlerin milletin milli varlığına emanet olduğunu belirterek, ''Siz de onun bize emanetisiniz. Kutsal askerlik mesleğini yaparken görevi başında üzücü bir olay sonucu şehit düşen Mehmet Akbaş'ın manevi hatırası daima canlı tutulacak ve sonsuza kadar yaşatılacaktır'' dedi.

Şehidin sadece fotoğrafıyla değil kahramanlığıyla milletin kalbinde yaşadığını ifade eden Oğuz, kapısının aileye devamlı açık olduğunu kaydetti.

Şehit babası Süleyman Akbaş ise devletin, milletin ve ordusunun şehidine sahip çıktığını, kendilerini bir an bile yalnız bırakmadıklarını söyledi.

Kaynak: AA