Milletvekili Mustafa Demir: Samsun'da Trafik Büyük Ölçüde Rahatlayacak

AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa Demir, Samsun çıkışı köprülü geçiş, farklı seviyeli kavşaklar ve toplayıcı yol projesinin kent trafiğini büyük ölçüde rahatlatacağını söyledi.

Milletvekili Mustafa Demir: Samsun'da Trafik Büyük Ölçüde Rahatlayacak
Mustafa Demir, AK Parti İl Başkanı Osman Çetinkaya, İl Başkan Yardımcıları İsmail Hut, İrfan Malkoç, Abdullah Akar ile birlikte yapımına başlanan Samsun çıkışı köprülü geçiş, farklı seviyeli kavşaklar ve toplayıcı yol inşaatı çalışmalarını inceledi. Canik ilçesi Çevre yolu üzeri Asarcık Kavşağı'ndan başlayan ve Samsun Çarşamba Uluslararası Havaalanı Kavşağı'na kadar bölümü kapsayan 157 milyon lira proje bedelli projenin çalışmaları hakkında yerinde bilgi alan Demir, projenin şehre büyük katkı sağlayacağını kaydetti.

Önce 19 Mayıs Stadyumu yan saha bölümünde boş arazide oluşturulan şantiyede fore kazıklar için demir bağlayan işçilerle görüşen Milletvekili Demir, şantiye yetkililerinden bilgi aldıktan sonra, yol üzerindeki inşaat alanına geçerek inceleme yaptı. Proje hakkında bilgi veren Demir, çalışmanın ilçe içerisinden bin 800 metre köprülü yol, Tekkeköy ilçesi girişinde Petrol Ofisi ve Örnek Sanayi kavşaklarının köprülü kavşak, 4 kilometre çift taraflı toplayıcı yol ve havaalanı kavşağının köprülü kavşak olarak düzenlenmesini kapsadığını kaydetti.

Projenin kentin trafik potansiyeli açısından büyük önem taşıdığını ifade eden Demir, "Yol yapım çalışmalarına başlandı. Proje güzergahtaki yükü azaltacak ve araçlar hiç durmadan şehir geçişini kısa sürede tamamlayacak. Günümüz ve gelecekteki trafik düzenlemeleri dikkate alınarak yapılan bu projenin şehre önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Kent için büyük bir kazanım, dev bir proje. Hem yatırım miktarı hem de sağlayacağı faydalar göz önüne alındığında ne kadar önem taşıdığı ortaya çıkıyor. Şehrin gelişim ve yoğunlaşma durumlarına bakıldığında proje, şehir geçişinde trafik yükünü taşıyacak." dedi.

Bu arada, proje kapsamında ilk etapta 876 fore kazık, bin 144 kiriş, 100 bin 840 metre küp betan dökümü planlanıyor .