Gümüşhane'de Yavru Şahin İçin Kurtarma Operasyonu

Gümüşhane’de bir apartmanın havalandırma boşluğuna düşen yavru şahin için kurtarma operasyonu düzenlendi.

Gümüşhane'de Yavru Şahin İçin Kurtarma Operasyonu
İl merkezindeki Dilaver Cebeci Sokak, Belediye Blokları'nda bulunan bir binanın havalandırma boşluğuna şahin düştü. Avlanırken yanlışlıkla buraya düştüğü ve birkaç gün burada kaldığı tahmin edilen yavru şahin, Belediye ve Av Koruma ekiplerinin ortak çalışması ile yaklaşık 3 metrelik çukurdan kurtarıldı.

İp merdivenle pencereden havalandırma boşluğuna giren bir itfaiye görevlisi tarafından kurtarılan yavru şahin, yaklaşık yarım saat süren çalışma ile özgürlüğüne kavuştu. Kurtarılmasının ardından şaşkınlıkla çevresini gözlemleyen yavru şahinin oldukça bitkin olduğu gözlemlenirken, kendisine verilen suyu ve ekmek kırıntılarını da yemedi.

Yaralı şahini kurtardıktan sonra ilk muayenesini yapan Belediye Veteriner Hekimi Ahmet Yaşar, güvercinlerin peşinden geldiğini düşündükleri yavru şahinin 3-4 gün burada kaldığını tahmin ettiklerini söyledi.

Kuşta herhangi bir kırık ve yaralanma belirtisinin olmadığını dile getiren Yaşar, yavru şahini 24 saat müşahade altına alacaklarını ve daha sonra doğaya salacaklarını dile getirdi.

Yavru şahini bugün sabah havalandırmadan gelen seslerle farkettiklerini anlatan işletme sahibi Mümin Çakıcı ise “Sabah geldiğimizde oradan sesler geliyordu. Bu nedir diye bakınca kuş yavrusu olduğunu fark ettik. Ekiplere bilgi verdik ve geldi çıkardılar. Sağolsunlar, kuşumuzu sağ salim bir şekilde kurtardılar” dedi.

Yavru şahin daha sonra Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri tarafından kafeste gözetim altına alındı .
Kaynak: İHA