Jandarmadan Köylere Fuhuş Operasyonu

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin merkez ve ilçeler ile bağlı köylerde düzenlediği operasyonlarda fuhuş ve uyuşturucu işi yapan suç örgütü çökertildi.

Yakalanan 31 kişiden 5'i kadın 20 şüpheli gözaltına alındı. Jandarmadaki sorgularının ardından adli makamlara teslim edildi.

Edinilen bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat, KOM ve Asayiş birimlerinin gerçekleştirdiği çalışmalar sonucunda, "Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak" suçu kapsamında, "Uyuşturucu veya uyarıcı madde imal etmek, ticaretini yapmak, fuhşa teşvik etmek, bunun yolunu kolaylaştırmak, fuhuş İçin aracılık etmek ve yer temin etmek" suçlarına karışan örgüt üyelerini yakalamak için harekete geçen ekipler, birçok evde aramalar yaptı.

Balıkesir merkeze bağlı Bostancı Köyü ile Kepsut ve Bigadiç ilçeleri, bu ilçelere bağlı Okçular, Işıklar, İlyaslar ve Alanköyü köylerinde eş zamanlı operasyonlar yapıldı. Bu operasyonlarda 32 şüpheliden 14'ünün evinde arama yapıldı, 8’i bayan 31 kişi yakalandı. Yapılan aramalarda şüphelilerden birinin evinde uyuşturucu hap, başka bir şüphelinin evinde ise namlusu açılmış 1 adet kurusıkı tabanca ele geçirildi. Şüphelilerden 10’u Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Gözaltına alınan 5’i bayan toplam 20 şüpheli ise adli makamlara sevk edildi. Jandarmanın 1 şüpheliyi daha aradığı olayla ilgili savcılık soruşturmasının devam ettiği bildirildi.

Kaynak: İHA