Velilerden İkili Sistem İçin İmza Kampanyası

Kocaeli 50.Yıl İlköğretim Okulu velileri, okulun ikili sistemde eğitim vermeye devam etmesini istediklerini söyledi.

Veliler, topladıkları 220 imzayı İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne vererek tepkilerini gösterdi. Geçtiğimiz ay TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaşan ve zorunlu eğitimin kademeli olarak 12 yıla çıkarılmasını öngören 4+4+4’lük eğitim sistemine tepkiler sürüyor. Eğitim sistemini eleştiren 50. Yıl İlköğretim Okulu velileri, okul bahçesinde toparlanarak, konuyla ilgili tepkilerini dile getirdi.

Veliler adına konuşma yapan 50. Yıl İlköğretim Okulu Aile Birliği Başkanı Dilek Dumanoğlu, okulun ikili sistemde eğitim vermeye devam etmesini istediklerini belirtti.

İlköğretim okullarının sabah, ortaokulların ise öğleden sonra eğitim alarak aynı okulu paylaşabileceğini, bu yöntemle öğrencilerin evlerine uzak okullara gönderilmeyeceğini belirten Dumanoğlu, imza kampanyası başlattıklarını da açıkladı.

50. Yıl İlköğretim Okulu’nun imam hatip olacağı duyumunu aldıklarını söyleyen Dumanoğlu ve veliler, topladıkları 220 imzayı da İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim etti. Toplanan 220 imza İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli’nin il dışında olması nedeniyle İl Milli Eğitim Müdür Vekili Muhlis Öztürk’e teslim edildi .
Kaynak: İHA