Londralılar Belediye Başkanını Seçmek İçin Sandık Başında

Dünyanın en önemli başkentlerinden biri olan Londra'da halk, belediye başkanını belirlemek için bugün sandık başına gidiyor.

7 adayın yarıştığı seçimlerde, Muhafazakar Partili mevcut belediye başkanı Boris Johnson en favori aday olarak öne çıkıyor. İlginç saç stili ve konuşma tarzıyla bilinen Boris Johnson’ın büyük dedesinin de bir Türk olması, Londra’daki Türk seçmenler tarafından ilgiyle karşılanıyor.2000-2008 yıllarında Londra Belediye Başkanlığı yapan İşçi Partili Ken Livingstone ise Johnson'un en büyük rakibi olarak görülüyor. Son yapılan anketlerde Johnson, büyük bir farkla Livingstone’un önünde yer alıyor.Yeşil Parti'den Jenny Jones ve Liberal Demokrat Parti'den Brian Paddick diğer önemli adaylar olarak göze çarparken, Bağımsızlık Partisi'nden (UKIP) Lawrence Webb, aşırı sağcı İngiliz Ulusal Parti'den (BNP) Carlos Cortiglia ve bağımsız aday Siobhan Benita da seçime katılan diğer adaylar arasında bulunuyor.Adaylar seçim kampanyalarında öncelikle; toplu ulaşım ağları, belediye vergileri, yeni iş imkanları, suç oranları ve yeşil alanlar gibi konuların iyileştirilmesine yönelik vaatlerde bulundu.

Londra'nın yanı sıra, İskoçya ve Galler’de belediye meclisi üyeleri seçimleri yapılırken, Liverpool ve Salford gibi bazı şehirlerde ise belediye başkanlarını seçmek için halk sandık başına gidecek. Birmingham, Bradford, Bristol, Coventry, Leeds, Manchester, Newcastle-Upon-Tyne, Nottingham, Sheffield ve Wakefield şehirlerinde ise, belediye başkanı seçilip seçilmemesine ilişkin referandumlar yapılıyor. Yerel saat ile 07.00'de başlayan oy verme işleminde seçmenler, saat 22.00'ye kadar oy verebilecek .