İhalede Yolsuzluk Yaptıkları İddiasıyla 8 Kişi Gözaltına Alındı

Hatay’da ihaleye fesat karıştırdıkları iddiası ile belde belediyesinin 6 meclis üyesi ve iki firma yetkilisi gözaltına alındı.

İhalede Yolsuzluk Yaptıkları İddiasıyla 8 Kişi Gözaltına Alındı
Hatay’ın merkez ilçesi Antakya’ya bağlı Kuzeytepe Belediyesi ' nde ihaleye fesat karıştırma ve rüşvet iddialarına yönelik Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı . Bu kapsamda 6’sı Kuzeytepe Belediyesi Meclis Üyesi 2’si ihaleyi alan firma yetkilisi olmak üzere 8 kişi Hatay Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ' nde yapılan ilk sorgularının ardından Adliye’ye sevk edildi .

Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Adem Yazar da konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada , " Kuzeytepe Belediyesi tarafından yapılan ihalelerde ihaleye fesat karıştırma ve rüşvet alma iddialarına yönelik yapılan soruşturma kapsamında , teknik ve fiziki takip neticesinde belediye encümen üyeleri ve ihale komisyon üyelerinden oluşan 7 kişinin Cumhuriyet Savcılığı ' nın talimatı ile şüpheli işlemleri yapılmak üzere Hatay İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce göz altına alındığı ve soruşturmanın devam ettiği kamuoyuna saygı ile duyurulur . " denildi . Başsavcı Yazar’ın bu açıklamasının ardından sabah erken saatlerde savcılığın 7 olarak açıkladığı zanlılara , 1 kişi daha eklenerek 8 kişi soruşturma kapsamında adliyeye sevk edildi .