AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Denemeç'ten açıklama

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Reha Denemeç, ''Siyaset düzgün yapıldığı zaman ülkeye gerçekten yüksek katma değer katar'' dedi.

Denemeç, partisinin Zonguldak il başkanlığını ziyaretinde yaptığı konuşmada, geçmişte Zonguldak'ta şehircilik açısından birtakım hataların yapıldığını belirterek, insan emeği ve teknoloji kullanıldığı zaman düzeltilmeyecek unsurun olmadığını söyledi.

Son 9 yılda 15 bin kilometre duble yol sözünü yerine getirdiklerini ifade eden Denemeç, ''Zonguldak'taki yol hala yapılmadı. Bazı illerimizin yolları yapıldı ama gelin görün ki burada yol kaldı. Birtakım teknik nedenler var. Bu işi çözmek zorundayız. İktidarsak bunu yapmalıyız. Şu anki yol, Türkiye şartlarına uygun değil. Bir ilimizin yolu böyle olmamalı. İnşallah en kısa sürede bunu halledeceğiz'' diye konuştu.

Denemeç, düzenledikleri siyaset akademilerinin partilerine yakışır şekilde devam ettiğini ve akademinin 45 bin kişinin eğitim aldığı bir yer olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

''Türkiye'deki siyasetin kalitesini olması gereken yere çıkartacak güzel bir kurumsal yapı oluştu. Siyaset düzgün yapıldığı zaman ülkeye gerçekten yüksek katma değer katar. Ama yanlış yapıldığı zaman da geçmişte olduğu gibi Türkiye'ye maliyetleri çok yüksektir. Birçok parti de siyaset akademisi adı altında bir şeyler yapmaya çalışıyor. Türkiye'de partimizin yaptığı gibi bu çalışmaları yaygınlaştıracak parti yok.

Eğitim kısa vadeli değil, uzun vadeli bir çalışmadır. Bütçeden en fazla pay eğitime ayrıldı. Bütün illerimize üniversite açıldı. Üniversite sayısı 76'dan 176'ya çıktı. Eğitimde müfredat değişti. Tablet bilgisayarların dağıtımı başladı.

Bütün sınıflarımızda akıllı tahtalar olacak. Bu dönemde on binlerce derslikler yapıldı. Eğitime her alanda önem veren bir parti olarak siyaset anlamında da eğitime önem veriyoruz. Bunun meyvelerini inşallah önümüzdeki dönemde Türkiye görecektir.''

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, Denemeç'e maden işçisinin kömür vagonu itmesini tasvir edildiği heykel hediye etti .
Kaynak: AA