Silifke, Kültür Haftasını Başarıyla Tamamlamanın Sevincini Yaşıyor

39 yıldır Mersin’in Silifke ilçesinin tarih, kültür, turizm ve sahip olduğu güzelliklerini dünyaya tanıtan Uluslararası Silifke Kültür Haftası sona erdi.

Silifke, Kültür Haftasını Başarıyla Tamamlamanın Sevincini Yaşıyor
Hafta boyunca, amatör, profesyonel, yöresel, bölgesel, tarım, sanat, tarih ve kültürel alanlarda çeşitli yarışmalar düzenlendi.

Çevre il ve ilçelerdeki vatandaşların ilgi gösterdikleri kültür haftası, 'işlerin eski tadı yok' diyen esnafın yüzünü güldürdü. Açılışını sanatçı Sıla’nın yaptığı etkinliğin kapanışında Ziynet Sali sahne aldı. Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, bu yıl 'Tahta kaşık yılı' olarak kutlanan 39. Uluslararası Silifke Kültür Haftası etkinliklerinde hedeflerine ulaştıklarını söyledi.

Başkan Öngel, "39 yıldır aralıksız kutlanan Silifke Kültür Haftası'nın diğer festivallerden farkı Türkiye'nin 3. büyük festivali olmasıdır. Gelen konuklarımızla bir hafta beraber olduk. İlçemizin muhteşem güzelliği gördüler ve hayranlıklarını gizleyemediler. Festival eğlence ve tanıtım ile sınırlı değil. Esnaflarımızın morali yerine geldi. Gurbetteki hemşehrilerimiz de baba ocağına gelerek hafta boyunca aile, eş, dost ve akrabaları ile hasret giderdi. Herkes bir biri ile konuştu, kaynaştı. Etkinliğe katılan yabancı konuklarımız ülkelerine birer fahri Silifke temsilcileri olarak döndür. Bizleri yalnız bırakmayarak destek olan herkese teşekkür ederim.” dedi