Dünya Liselararası Münazara Şampiyonası Antalya'da Yapılacak

25. Dünya Liselerarası Münazara Şampiyonası 27 Ocak-5 Şubat 2013 tarihleri arasında Antalya'da yapılacak.

Dünya Liselararası Münazara Şampiyonası Antalya'da Yapılacak
Münazara Milli Takım kurucusu ve Dünya Münazara Komitesi Başkanı Mustafa Mert Önen ve Dış İlişkiler Sorumlusu Süleyman Altıparmak,Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak'ı ziyaret ederek organizasyona ilişkin görüş alışverişinde bulundular.

Antalya'daki şampiyonaya 80 ülkenin milli takımlarının katılacağını belirten Dünya Münazara Komitesi Başkanı Mustafa Mert Önen, “Dünya Münazara Şampiyonası, UNIVERSIAD'dan sonra dünyadaki spor dışı en önemli öğrenci etkinliği. Antalya'ya 80 ülkeden 400 öğrenci gelecek. Bu gençler, ülkelerindeki en başarılı, en parlak öğrenciler. Organizasyon AB Bakanımız Egemen Bağış'ın himayelerinde yapılıyor. Ortadoğu ülkeleri bu şampiyonaya ilk kez katılacaklar. Bu da Antalya'daki şampiyonaya çok özel bir anlam yüklüyor” dedi.

ATSO Başkanı Budak da dünya çapında bir organizasyonun Antalya'da yapılacak olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Antalya'nın son yıllarda uluslararası organizasyonlar için en cazip ve tercih edilen kentlerden birisi olduğunu beliren Budak, “Dünyanın dört bir yanından gelecek öğrencilere iyi bir evsahipliği yapmak için biz de her türlü desteğe hazırız” diye konuştu .
Kaynak: İHA