Balık Tutmak İçin Denize Açılan Belediye Çalışanı Bulunamadı

Kocaeli’nin Gebze ilçesine bağlı Eskihisar köyü açıklarında zıpkınla balık avı için tüplü dalış yapan Berkant Yalçın kayboldu.

Balık Tutmak İçin Denize Açılan Belediye Çalışanı Bulunamadı
Kocaeli’nin Darıca ilçesinde ikamet eden ve dün Gebze Eskihisar açıklarında zıpkınla balık avı için tüplü dalış yapan 41 yaşındaki Berkant Yalçın, suda kayboldu. Dün gece geç saatlere kadar jandarma ve sahil güvenlik ekiplerince yapılan aramalara rağmen bulunamayan Berkent Yalçın'ı arama çalışmaları bu sabah yeniden başlandı.

Darıca Belediyesinde işçi olarak çalışan Yalçın, komşusuyla birlikte Eskihisar’a gitti. Burada arkadaşıyla birlikte tekneye binerek İzmit Körfezi'ne açıldı. Feribot iskelesini geçtikten sonra saat 15.00’de zıpkınını alıp tüple dalış yapmadan önce arkadaşına, "Saat 17.00'ye kadar çıkmazsam sahil güvenliğe haber ver" diye tembihte bulundu.

Berkant Yalçın, saat 17.00 olmasına rağmen sudan çıkmayınca arkadaşı durumu sahilde Karakol binası bulunan jandarma ile sahil güvenlik ekibine bildirdi. Arkadaşının verdiği bilgi doğrultusunda jandarma ve sahil güvenlik ekipleri denizi taramasına rağmen Berkant Yalçın'ı bulamadı. Gece karardıktan sonra durdurulan çalışmalara bu sabah yeniden başlandı .
Kaynak: İHA