‘Sayımın Bavulu’ Adlı Söyleşi Gerçekleştirildi

Gaziantep Üniversitesi Bilim, Kültür ve Sanat Günleri kapsamında Gaziantep Üniversitesi 80.Yıl Öğrenci Kültür Merkezi'nde Yazar Sayım Çınar tarafından ‘Sayımın Bavulu’ adlı söyleşi gerçekleştirildi.

‘Sayımın Bavulu’ Adlı Söyleşi Gerçekleştirildi
Çok sayıda gazeteci, köşe yazarı ve yayın yönetmeninin kitaplarla ilişkisini yönettiğini söyleyen Çınar, kişiye özel kitapçı unvanı aldığını ifade etti.

Medyayla içli dışlı bir ilişkisi olduğunu ifade eden Çınar, ‘Sayım'ın Bavulunda’ adlı kitabında, her biri birbirinden farklı eğilimlere ve dünya görüşüne sahip, medyaya yön veren 47 isimle bir araya geldiğini kaydetti.

Çınar, “1998 yılında İstanbul Mercan’da siyah bir bavul aldım. Bu bavulla sokak ile medya plazaları arasında medya çalışanları için bir köprü kurmaya karar verdim. Bununla birlikte internet alışverişinin olmadığı bir dönemde bavulumu doldurduğum kitaplarla basın yayın camiasındaki ilişkilerime yön verdim” dedi.

Terapistlere gitmek yerine kitap okuduğunu söyleyen Çınar, kitabının söyleşilerden oluştuğunu belirtti.

Çok sayıda röportaj yaptığını ifade eden Çınar, röportajlarda hem samimi olduğunu hem de kişilere samimi sorular sorduğunu söyledi.

Çınar, röportajları yüz yüze yapmayı tercih ettiğine dikkat çekti. Yemek kitabı çıkarmak istediğini söyleyen Çınar, “Çok gezen bir insanım. Gezdikçe farklı, enteresan yerler buluyorum. Kendi kendime biriktirdiğim, kimseyle paylaşmadığım mekanlar var. Onları bir kitapta toplamayı düşünüyorum” diye konuştu .
Kaynak: İHA