Akşemseddin Hazretleri'ni Anma Etkinlikleri sona erdi

Göynük ilçesinde Fatih Sultan Mehmet'in hocası Akşemseddin Hazretleri'ni Anma Etkinlikleri sona erdi.

Göynük Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve Akşemseddin Hazretleri Vakfı'nca bu yıl 25'incisi düzenlenen etkinlikler, Gazi Süleyman Paşa Cami önünden kortej yürüyüşüyle başladı.

Tören alanında devam eden etkinliklerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı konser verdi. Akşemseddin Hazretleri'nin türbesinin ziyaret edilmesinin ardından, etkinliklerde 40 bin kişilik etli pilav dağıtıldı.

Bolu Valisi İbrahim Özçimen, törende yaptığı konuşmada, mehteran takımının kendilerini maziye götürdüğünü belirterek, ''Pek çok tarihi ve kültürel esere sahip Göynük ilçemizin daha güzel ve gelişmiş olması için yatırımlar yapılmaya devam edilmektedir. Yolların ve tarihi evlerin restorasyon çalışmaları devam ediyor. Göynük'ün tarihi ve kültürel mirasının tanıtımının, kültür ve inanç turizminin ilçede canlandırılması için çalışmalar devam ediyor'' diye konuştu.

Göynük Belediye Başkanı Kemal Kazan ise anma etkinliklerinde 7'den 70'e herkesin aynı manevi havayı yaşadığını ifade ederek, ''Akşemseddin Hazretleri'nin fikir ve düşüncelerini, hayata dair verdiği mesajları kulaktan kulağa, dilden dile, gönülden gönüle bir nebzede olsun yaymaya ve yaşatmaya çalışıyoruz. Bunun yanı sıra güzel ilçemiz Göynük'ü daha geniş kitlelere tanıtmaya gayret ediyoruz'' dedi.

Kaynak: AA