Kaş'ta Deniz Kanosu Parkur Alanlarının Kiraya Verilmesi

Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mustafa Eriş ile denizde kano aktivitesi yapan 6 seyahat acente temsilcisi, Kekova bölgesindeki parkur alanlarının ihale yoluyla kiraya verilmesine tepki gösterdi.

Eriş, 6 acente temsilcisiyle Üçağız Köy Meydanı'nda düzenlediği toplantıda, kano aktivitelerinin yapıldığı deniz parkurlarının işletilmesinin Demre Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birlik Başkanlığı'na devredildiğini, parkurların ihale yoluyla kiraya verileceğini, ancak bu süreye kadar denizdeki kano aktivitelerinin yasaklandığını kaydetti.

Seyahat Acentelerinin Kaş'ta Kekova bölgesinde kano aktivitesini durdurmak zorunda kaldıklarını belirten Eriş, ihale süresiyle ilgili kendilerine net bir bilgi verilmediğini, bu nedenle endişeli olduklarını söyledi.

Kano etkinliklerinin yapılamaması nedeniyle kış döneminden rezervasyon yapan acentelerin mağdur olduklarını savunan Eriş, ''Alan ücretsizken bile acenteler para kazanamazken, alanın paralı hale gelmesiyle daha fazla mağdur olacaklar. Belki de bu durum bölgedeki kanoculuğun sonunu getirebilir'' dedi.

Üçağız köyü muhtarı Salih Can da, alanın işletmeciliğini muhtarlık, Turizm Tanıtma Derneği ya da acentelerin ortaklaşa yapabileceklerini söyledi.

Seyahat acentelerinden birisinin yetkilisi Gökhan Türe de, denizde yapılan kanodan fazla para kazanmadıklarını ifade ederek, ''Kano etkinliği ile Kekova ve Üçağız bölgesinin tanıtımını yapıyoruz. Bölgenin kiraya verilmesiyle deniz kanoculuğu darbe alacaktır'' diye konuştu.

Bir başka firmanın temsilcisi Alemdar Çetinkaya da, bölgede kano aktivitesini ilk defa kendi acenteleri aracıyla yapıldığını, ancak şimdi kanodan kendilerinin mahrum kaldığını kaydederek, ''Rant peşinde değil, ekmeğimizin peşindeyiz. Kano aktivitesi yapan acenteler olarak birleşip bir dernek kurduk ve ihaleyi almak istiyoruz. Önümüze kimse çıkmasın. Burada satılan kanoculuk değil, Kekova'dır. Bu markayı biz yarattık, gerekirse başka yerlerde de yaratabiliriz'' diye konuştu.

Toplantının ardından Kekova'da kano etkinliği yapan acenteler, kanolarını bölgeden çektiler .
Kaynak: AA