İlköğretim Okullarında Eğitim Gören Öğrenciler İçin Muradiye Şelalesi'nde Uçurtma Şenliği Düzenlendi

Muradiye'deki ilköğretim okullarında eğitim gören öğrenciler için Muradiye Şelalesi'nde uçurtma şenliği yapıldı.

Van Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün kentin en önemli doğa güzelliklerinden olan Muradiye Şelalesi'nde düzenlediği Uçurtma Şenliği, horon ve kolbastı oyunlarıyla başladı.

Halat çekme yarışmasıyla devam eden etkinlikte, öğrencilerin yumurta taşıma yarışmasında büyük heyecan yaşadığı gözlendi. Yarışmada, dereceye giremeyerek gözyaşlarına boğulan Buse Çavuşoğlu'nu babası teselli etti.

Yarışmalardan sonra TDP Büro Amirliği ekipleri, şenliğe katılan öğrencilere uçurtma dağıttı.

Çocuklar, polislerin yardımıyla yaptıkları uçurtmaları uçurmak için büyük çaba harcadı.

Şenliğe katılan Kaymakam Erol Tanrıkulu, böyle güzel bir günde çocukları mutlu eden emniyet teşkilatına ve Milli Eğim Müdürlüğü yetkililerine teşekkür etti.

Tanrıkulu, ''Çocuklarımızın yüzlerindeki mutluluğu görünce bizler de mutlu olduk. Önemli olan bu güzel günü yaşamak ve hayallerinde sürekli canlı tutmaktır'' dedi.

İlçe Emniyet Müdürü Oktay Çelik doğa harikası olan Muradiye Şelalesi'nde düzenlenen şenliğe yaklaşık 500 öğrencinin katıldığını söyledi.

Okulların tatil dönemi yaklaşırken yapılan etkinliklerde öğrencilerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Çelik, ''Amacımız, öğrencilerimizin yüzünü güldürmek ve onları mutlu etmektir. Polis arkadaşlarımızın yardımıyla uçurtmalarını yapan öğrenciler onları uçurmanın heyecanını yaşadı. Bu etkinliklerde bizlerde çocukluğumuza dönme imkanı buluyoruz'' diye konuştu.

Kaymakam Tanrıkulu, uçurtmasını en yükseğe uçuran Babacan Köyü İlköğretim Okulu öğrencisi İbrahim Çelikçi'ye bisiklet, Merkez Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencisi Rumeysa Alim'e fotoğraf makinesi hediye etti.

Şenliğe katılan öğrenciler kendilerine bu güzel günü yaşattıkları için TDP Büro Amirliği ekiplerine teşekkür etti .
Kaynak: AA