Memur-Sen’in Kamu Hakem Kurulu’na Başvurusu

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, hükümetle uzlaşma sağlanamayan zam konusunun Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’na götürülmesiyle ilgili olarak, “Umutlu olmak istiyoruz, umudumuz sürsün istiyoruz.

Umudumuzu sürdürecek zemin olduğunu düşünüyoruz. Kapıların kapanmadığını düşünüyoruz. Bugün Regaip Kandili, tövbe kapısı açık. Allah herkesin günahlarını affetsin” dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, hükümetle gerçekleşen toplu sözleşme görüşmelerinden bir sonuç alınamaması üzerine Devlet Personel Başkanlığı’nda bulunan Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’na başvurdu. Gündoğdu, başvuru sonrasında kapıda yaptığı açıklamada, başvuruyu yaptıklarını ve artık kurulun kararını beklediklerini belirtti.

11 kişilik hakem heyetinin 5’inin kendilerini temsil ettiğini, diğer 5 kişinin hükümeti temsil ettiğini ve Sayıştay Başkanı’nın da tarafsız konumda olduğunu belirten Gündoğdu, şunları söyledi: “Sayın Sayıştay Başkanımız’a çağrım; saygın bir kurumun başkanı ve kendisi de bir kamu görevlisi. Siyasetin ölümü kötüleyip, sıtmaya razı eden açıklamalarına kulaklarını tıkayarak bilimsel verilerle hareket etmesini beklemek. İnşallah memurların hayrına bir sonuç çıkar.” Gündoğdu, bir gazetecinin “Rakibi tanıyor musunuz? Eli sıkı bürokratlar diyorlar, doğru mu?” şeklindeki sorusuna, “Rakibi tanımıyoruz ama tekliflerimizin ne kadar makul teklifler olduğunu çok iyi tanıyoruz, çok iyi biliyoruz” cevabını verdi.

11 kişilik heyetteki Memur-Sen üyelerinin rakamların dilinden anlayan en uzman kişiler olduğuna dikkat çeken Gündoğdu, “Umutlu olmak istiyoruz, umudumuz sürsün istiyoruz. Umudumuzu sürdürecek zemin olduğunu düşünüyoruz. Kapıların kapanmadığını düşünüyoruz. Bugün Regaip Kandili, tövbe kapısı açık. Allah herkesin günahlarını affetsin” diye konuştu.

“FİİLİ OLARAK TOPLU SÖZLEŞME DEVAM EDİYOR”
Gündoğdu, bir gazetecinin hakem heyetinin kararını vereceği 5 günlük sürenin ne zaman başladığını sorması üzerine, “5 günlük süre yarın sabah itibariyle başlıyor, Salı günü 17.00’de bitiyor. Yani fiili olarak aslında toplu sözleşme devam ediyor. 30 Nisan’da başladı, 29 Mayıs’ta bitecek” dedi.

Hakem heyetinin yanı sıra işin hükümet aşamasının da henüz bitmiş olmadığına dikkat çeken Gündoğdu, şunları kaydetti: “Hükümet aşaması da bitmiş değil. İsterlerse, iyi niyetle yaklaşırlarsa, toplu sözleşme bir bütün olarak yasayı ele aldığımızda Kamu Görevlileri Hakem Kurulu kararını verinceye kadar bütün görüşmeler olabilir, müzakereler olabilir, farklılıklar olabilir. Yeter ki, hükümet istesin.”
Kaynak: İHA