Güzeloğlu: “Türkiye’de Turizmin Yeni Markası ve Adresi Mersin’dir”

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Türkiye’de turizmin yeni markası ve adresinin Mersin olduğunu vurgulayarak, Mersin’in, turizm gelirinden gecikmiş payını almak için hızlı bir şekilde çalışmalara başladıklarını söyledi.

Güzeloğlu: “Türkiye’de Turizmin Yeni Markası ve Adresi Mersin’dir”
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Adana Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Nesrin Göçhan, Yürütme Kurulu üyeleri ile birlikte Vali Hasan Basri Güzeloğlu’nu makamında ziyaret etti. Ziyarette, Türkiye’nin turizm potansiyeli ve Mersin’in bu alandaki çalışmalarını anlatan Vali Güzeloğlu, turizmin Türkiye ve Mersin için büyük önem taşıdığını, hizmet ihracatının da en değerli sektörü olduğunu kaydetti.

Turizmin 40’a yakın sektörü etkileyen, değiştiren, geliştiren ve olumlu yönde dönüştüren bir kavram olduğunu belirten Güzeloğlu, Türkiye’nin turist sayısının 2011 sonu itibariyle yaklaşık 32 milyon kişiye ulaştığını, turizm gelirinin de 25 milyar dolara yükseldiğini ifade etti.

“Ülke olarak bu sayıların çok daha üstüne çıkmayı hedefliyoruz. Hedefe ulaşacak zenginliklere de sahibiz” diyen Güzeloğlu, gün geçtikçe gelişen ve zenginleşen Mersin’in de Türkiye’nin parlayan turizm merkezlerinin en önemlilerinden biri olarak ön plana çıktığının altını çizdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın da ifade ettiği gibi Türkiye’de turizmin yeni markası ve adresinin Mersin olduğuna vurgu yapan Güzeloğlu, kentin Turizm Master Planı’nı tamamlayıp Turizm Platformu’nu kurarak çalışmalarını hızlandırdığına işaret etti. Yeni teşvik paketinde Türkiye ölçeğinde desteklenecek 26 turizm merkezinden 2 tanesinin Mersin’de yer aldığına dikkat çeken Güzeloğlu, “Mersin, Tarsus Kazanlı’da yapım aşamasında bulunan 7 bin 500 yataklı kongre ve golf turizmini de içeren turizm merkezine sahiptir. Hem uluslararası hem bölgesel olarak hizmet verecek olan Çukurova Bölgesel Havaalanı, Akdeniz Sahil Yolu Karaman ile Konya üzerinden İç Anadolu Bölgesi’ni Akdeniz’e ve Mersin’e bağlayacak olan yolların tamamlanması kentimize ulaşımı kolaylaştıracaktır. Öte yandan Mersin, bünyesinde bulunan ve ilan edilen 8 turizm merkezinin altyapılarını hızlı bir şekilde tamamlayıp yatırımcılara tahsis aşamasına gelen Mersin ve Çevresi Turizm Alanı Altyapı Hizmet Birliği’ni (METAB) kurarak, uluslararası düzeyde tanıtım yapan ve tüm bu turizm çeşitliliğine kruvaziyer turizmini de katarak, bu alandaki turizm gelirinden gecikmiş payını almak için hızlı bir şekilde çalışmalara başlayan bir kenttir” dedi.

“BU YIL İÇİNDE 10’UN ÜZERİNDE KRUVAZİYER GEMİSİ GELECEK” 2012 yılı içerisinde 10’u aşkın kruvaziyer gemisinin Mersin Limanı’na geleceği bilgisini veren Güzeloğlu, şöyle devam etti: “Bu bakışın içerisinde yatırımları ve çalışmaları sadece fiziksel olarak değil, özellikle ve öncelikle eğitilmiş insan gücü sağlanması, tüm kurum, kişi ve kesimlerin turizme inanarak destek vermesi ve bir turisti kazanmanın en az iki turistin gelmesini sağlayacak bir potansiyel kazanım olduğu düşüncesiyle hareket ediyoruz. Arkeolojik ören yerlerinden kalelerine, doğal alanlarından inanç merkezlerine ve gastronomik olarak çok zengin olan mutfak kültürüne kadar turizmi sadece Mersin için değil, ülkemiz için de olmazsa olmaz bir sektör olarak görüyor ve buna yönelik çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Tüm bu zenginliklere sahip adeta bir açık hava müzesi olan Mersin’in ülke ve dünya ölçeğinde tanınması ve tanıtılması da çok önemlidir.” TÜRSAB Adana Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Nesrin Göçhan ise kurul olarak çalışma alanlarının Mersin, Adana, Hatay, Osmaniye gibi iller olduğunu bildirdi. Vali Güzeloğlu başkanlığında yürütülen çalışmaları hayranlıkla izlediklerini aktaran Göçhan, yapılan çalışmalara TÜRSAB olarak destek olmak istediklerini söyledi.

Deneyimlerini ve birikimlerini genel merkezle koordineli bir şekilde Mersin’in ve bölgenin çalışmalarına katkı sunmak için kullanmak istediklerine işaret eden Göçhan, “Bölge turizmcileri olarak Mersin’i Valimiz kadar önemsiyoruz. Doğu Akdeniz çanağında yer alan şehirlerin özelliklerine göre turizmin gelişmesi çok önemlidir. Mersin’de Ağustos ayında başlayacak olan kruvaziyer turizmi de bu kent için önemli bir gelişmedir. Kruvaziyer turizminin işsizliğin azalmasına da faydalı olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı .
Kaynak: İHA