Beşiktaş Başkanı Orman, Kktc Cumhurbaşkanı Eroğlu’nu Ziyaret Etti

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Beşiktaş Jimnastik Kulübü (BJK) Başkanı Fikret Orman’ı kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapılan görüşmede, BJK Başkanı Orman’a, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu ile federasyon yetkilileri eşlik etti.

BJK Başkanı Fikret Orman, yaptığı konuşmanın ardından Cumhurbaşkanı Eroğlu’na, üzerinde “Dr. Derviş Eroğlu” yazılı Beşiktaş forması hediye etti. Fikret Orman, Beşiktaş taraftarlarının dünyanın her yerinde bulunduğunu, KKTC’de çok sayıda taraftarları ve iki ayrı dernekleri olduğunu ifade ederek, “dost ziyareti” olarak nitelediği ziyaret amaçlarının taraftarlarla bir araya gelmek olduğunu vurguladı.

Orman, bu çerçevede KTFF ile de görüşmeler yaptıklarını ve federasyona nasıl yardımcı olabilecekleri konularını ele aldıklarını ifade ederek, KKTC’nin haksız spor ambargoları altında olduğunu, bu yüzden UEFA seviyesinde bu konuda üzerlerine düşecek bir görev varsa yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da, KKTC’de Türkiye’nin 4 büyük takımının yakından takip edildiğini, başarılarının ülke başarısı sayıldığını ve çok sayıda taraftarı bulunduğuna dikkat çekerek, buna örnek olarak, ülkede, KKTC takımlarından daha çok Türkiye takımlarının taraftarı olduğunu gösterdi.

Eroğlu, kendisinin Galatasaray taraftarı olduğunu ancak diğer büyük takımları da yakından takip ettiğini anlatarak, Beşiktaş’ın iyi bir kadrosu olduğunu ancak geçen yıl çok başarılı olamadığını, bunun da futbolcu ve teknik heyetin performansını tam olarak sahaya yansıtamamasından kaynaklandığını düşündüğünü söyledi.

Bu yıl Beşiktaş’ın başarılı olmasını temenni eden Eroğlu, sporda üzülmenin de sevinmenin de olabileceğini, tuttukları takımların bir yıl başarılı diğer yıl da başarısız olabileceğine dikkat çekerek, her zaman futbolun güzelliğinin ön plana çıkması gerektiğini anlattı.

Son oynanan ve Galatasaray’ın şampiyonluğuyla tamamlanan sezonun ardından final maçının oynandığı statta Fenerbahçe taraftarının bazı istenmeyen olaylara sebebiyet verdiğini anımsatan Eroğlu, bu olaylarda en çok etraftaki esnafın, sahanın ve takımın gördüğünü dile getirdi.

Bu tip olayların üzücü olduğunu vurgulayan Eroğlu, her kulübün her yıl başarılı olamayacağını, geçen yıl Galatasaray maçlarını bile neredeyse seyretmeyecek duruma geldiğini ancak bu yıl şampiyon olduklarını kaydetti.

Eşinin de Beşiktaş taraftarı olduğunu ifade eden Eroğlu, Beşiktaş ve yeni yönetimine bu yıl başarılı bir sezon geçirmesi temennisinde bulundu .
Kaynak: İHA