Başkan Mergen, Yabancı Misafirlerini Ağırladı

Köprübaşı Belediye Başkanı Zafer Mergen, Köprübaşı Merkez Anaokulu'nun AB Comenıus Projeleri Okul Ortaklıkları kapsamında "Çocuk Oyunları Konulu Projesi"nin final toplantısı için İspanya ve İtalya'dan gelen misafirlerini ağırladı.

Başkan Mergen, Yabancı Misafirlerini Ağırladı
Başkan Mergen, gelen konuklarına ilçe halkında bilgiler verdi. İlçenin genel geçim kaynağının tarım olduğunu ve bu tarımsal ürünler içerisinde en önemli ve başta gelen ürünün çilek olduğunu belirten Mergen, "İlçemizde 25 milyon çilek fidesi dikiliyor. Çilekten sonra ilerleyen yıllarda zeytininde önemli bir geçim kaynağımız oldu. Bir milyon adet zeytin ağacımız verim çağına gelmek üzereler. zeytinde küçük Akhisar olmaya talibiz." dedi.

Başkan Mergen, yerel yönetim olarak eğitime yaptıkları katkılardan bahsederek, 3,5 trilyon olan 2012 yıllık bütçeleri ile yapılabileceklerin en iyisini yaptıklarını belirtti.

Avrupalı misafirler ise yapılanların bu bütçe ile yapılmasından duydukları şaşkınlığı belirterek, iki yıl önce yine geldiklerini fakatİ o günkü Köprübaşı ile bugünkü arasında çok fark olduğunu vurguladılar. Konuşmaların ardından Başkan Mergen, konuklarına tesbih, takke, şal, üzüm ve çilek hediye etti .
Kaynak: İHA