İTÜ Orman Fakültesi Öğrencileri Eskişehir'de

İstanbul Üniversitesi (İTÜ) Orman Fakültesi son sınıf öğrencileri Eskişehir’e geldi.

İTÜ Orman Fakültesi Öğrencileri Eskişehir'de
40 öğrenci 4’ü öğretim üyesi olan 44 kişilik kafile 4 gün boyunca Eskişehir’in ormanlık alanlarının yanı sıra tarihi ve turistik güzelliklerini de gezecek. Fakülte'den Doç.Dr. Murat Demir, Orman Bölge Müdürlüğünden de Bölge Müdür Yardımcısı Hüsamettin Yurtseven kafileye başkanlık ediyor.

İnönü Metristepe Şehitliğinden başlayan gezi, iyileştirilen meşe sahalarının görülmesinin ardından 2. gün Çatacık ormanlarında devam etti. Kent ormanları, Sunta fabrikası, fidanlık ve toprak araştırma enstitüsü de programın içinde. Kafile ayrıca Seyit Battalgazi Külliyesini, Yazılıkaya anıtını, Boraks tesislerini, odunpazarı evlerini ve parkları da gezecek.

Orman Bölge Müdür Vekili Adnan Diltemiz Eskişehir ormanlarının genç mühendis adayları için adeta bir okul gibi olduğunu belirterek, "Eskişehir İç Anadolu bozkırında ormanı az bir il. Ama burada bütün ormancılık çalışmalarını bir arada görebilirler. Özelikle ağaçlandırma konusunda iddialıyız. Ayrıca güzel şehrimizi de tanısınlar istiyoruz” dedi.

Kafile başkanı Doç.Dr. Murat Demir’de Eskişehir’de gördükleri sıcak ilgiden memnun olduklarını dile getirerek Ormanların bakımlı olmasından ve Şehrin modernliğinden etkilendiklerini söyleyerek “Öğrencilerimiz teknik kısmı bitirip şehir merkezini görmek için can atıyorlar” dedi.

Kaynak: İHA