Bakan Yıldız’ı Protesto Eden Öğrenciler Beraat Etti

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ı protesto eden TGB’li öğrenciler beraat etti.

Erciyes Üniversitesi’nin 2011-2012 eğitim-öğretim yılı akademik açılışında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ı protesto eden Türkiye Gençlik Birliği üyesi 9 genç, haklarında açılan, ‘polise mukavemet etmek’ davasından beraat etti.

Aynı zamanda Erciyes Üniversitesi öğrencisi olan TGB’li gençler, tarif edilen suçun yasal unsurları oluşmadığından beraat ettiler. Öğrencilerden Berkay Şair, Lale Delidağ, Sinan Sungur, Hüseyin Elmagöz, Şefik Kenar, Ali Canpınarbaşı, Ramazan Fişek, Keşef Kerem ve Özgür Ozan sınavları olduğu için duruşmaya katılmadı.

“MEŞRU EYLEMLERE DEVAM EDECEĞİZ”

TGB Kayseri İl Örgütü Başkanı Sinan Sungur, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, davaya dair iki duruşma yapıldığını, ikinci duruşmada beraat kararı verildiğini söyledi.

Bu tür davaların kendilerini yıldıramayacağını dile getiren Sungur, “Meşru eylemlere devam edeceğiz. Biz bunları sadece Kayseri’de yapmıyoruz, her yerde yapıyoruz. Dün de Manisa’da TGB’li arkadaşlarımız Bülent Arınç’ı protesto etti. Gençliğin mukavemetini kırmaya çalışıyorlar. Ama bunlar meşru zeminde yapılan tepkiler, bizim en doğal hakkımız. Bizi bu şekilde durduramayacaklar.” diye konuştu.

Kaynak: İHA