Afyonkarahisar’da En Çok Vergiyi Demireller Ödedi

Afyonkarahisar’da Kurumlar Vergisi beyannameleri doğrultusunda en çok vergi ödeyen kurum Türkiye’de ilk 100 arasında yer alan Demireller Mermer Sanayi (DEMMER) oldu.

Çakmaklar Mermer ikinci, Kızılay Maden Suyu İşletmesi üçüncü sırada yer aldı. Afyonkarahisar Defterdarı Mustafa Ceylan, Afyonkarahisar’ın merkez ve ilçelerinde toplam 3 bin 437 kurumlar vergisi mükellefinin verdiği kurumlar vergisi beyannamesine göre, 267 milyon 982 bin 354 TL’lik matrah üzerinden 51 milyon 753 bin 890 TL kurumlar vergisi tahakkuk edildiğini açıkladı.

BEYANNAME ARTIŞ ORANI YÜZDE 2,4 OLDU

Ceylan, 2010 yılında ise 44 milyon 253 bin 137 TL kurumlar vergisi tahakkuk edildiğini kaydetti.

Alınan beyanname sayısının 2008 vergilendirme döneminden itibaren artarak devam ettiğine dikkat çeken Ceylan, bu yıl 3 bin 437 adet beyanname alındığını, geçen yıla nazaran alınan beyanname artış oranının yüzde 2,4 olduğunu kaydetti.

2011 yılı vergilendirme dönemine ait kurum kazançları üzerinden vergilendirilen mükelleflere teşekkür eden Ceylan, “Ülkemizin ekonomik ve sosyal yönden gelişmesinde en önemli gelir kaynağı mükelleflerimizin ödediği vergilerdir. Amacımız, herkesten geliri oranında vergi toplamaktır. Çabamız ise bu çerçevede vergiye gönüllü uyumun artırılması ve verginin tabana yayılmasıdır.” dedi.

İLK 10'A GİRENLER Afyonkarahisar’da kurumlar vergisi sıralamasında; 2 milyon 364 bin 341 TL ile Demmer Demireller Mermer Sanayi Ticaret A.Ş birinci, 1 milyon 845 bin 492 TL ile Çakmaklar Mermer İhracat İthalat ve Nakliyat Sanayi Ticaret Limited Şirketi ikinci, 1 milyon 741 bin 499 TL ile Kızılay Maden Suyu İşletmesi üçüncü sırada yeralırken, İkbal Akaryakıt ve Dinlenme Tesisleri A.Ş dördüncü, Hilal Termal Turistik İşletmeler Ltd. Şti beşinci, Çiftçiler Yağ Sanayi altıncı, Gümüştaşlar İç Dış Ticaret ve Sanayi A.Ş yedinci, Demoto Demireller Otomotiv sekizinci, Akşifa Sağlık ve Turizm Hizmetleri İnşaat Sanayi dokuzuncu ve Alimoğlu Madencilik Sanayi onuncu sırada yer aldı.