Başkan Kaya’dan Süt Üreticilerine Ziyaret

Malkara Belediye Başkanı Birol Kaya Süt Üreticileri Birliğini ziyaret etti.

Başkan Kaya’dan Süt Üreticilerine Ziyaret
Malkara Belediye Başkanı Birol KAYA ile Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Eğilmez, Dünya Süt Günü etkinlikleri çerçevesinde Süt Üreticileri Birliği Başkanı Osman Turgutlugil, Süt Üreticileri Yönetim Kurulu Üyeleri ile süt üreticilerinin Dünya Süt Gününü kutladı.

Başkan Birol Kaya; “Dünya Süt Günü, sağlıklı ve güvenilir süt içme alışkanlığını kazandırmak, toplumu ve nesilleri bilgilendirmek, süt ve süt ürünlerinin geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak ve bu sektörde çalışan, işyerlerinin gelişmesini teşvik amacıyla ülkemizde ve dünyada 21 Mayıs günü Dünya Süt Günü olarak kutlanmaktadır. Geleceğimizin güvencesi olarak gördüğümüz çocuklarımızı sağlıklı, daha güçlü ve başarılı nesiller olarak yetiştirebilmek için, ülkemizdeki süt üretim ve tüketim miktarını arttırmak, eğitim ve teşvikleri sağlamak dileğiyle hepinizin ‘Dünya Süt Gününü’ kutlarım” dedi.

Başkan Kaya’ nın gerçekleştirdiği ziyaretten memnuniyetlerini belirten Süt Üreticiler Birliği Başkanı Osman Turgutlugil yaptığı açıklamada "Sütten zehirlenme söylentileri sütün fiyatının düşmesini isteyenler tarafından çıkarılmış bir uydurmadır. Avrupa'ya göre ülkemizde süt tüketimi oldukça düşük oranda. Süt içme alışkanlığı kazanmamız gerekir. Ülkenin geleceği tarıma ve süt tüketimine yapılacak her türlü destekle olur."diyerek Yönetim Kurulu Üyeleri halkımıza daha iyi hizmet edebilmek için çalışmalarına devam edeceklerini belirttiler
Kaynak: İHA