Bakan Şahin, '14 Bin Çocuk 14 Bin Fidan Projesi” İçin Ağaç Dikti
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "14 Bin Çocuk 14 Bin Fidan Projesi" için ağaç dikti.

Bakan Şahin, program boyunca kucağına aldığı çocuğu severek ona yiyecek ikram etti. Şahin, programda Ankara Sevgi Evleri Çocuk Yuvası Mehteran Takımı'nı büyük bir beğeni ile izledi.
Bakan Şahin yaptığı konuşmada, "Bugün Burada 14 bin çocuğumuz için 14 bin fidan projesi kapsamında fidanlarımızı toprakla buluşturacağız. Fidanlarımız toprakla buluşunca büyüyüp serpilecek, güzelleşecek. Çocuklarımızda bizim bir fidanımız onlarda bizim şefkatli ellerimizle büyüyüp güzelleşecekler. Çocuklarımızı fidanlarımıza nasıl bakıyorsak onlara da öyle bakmalıyız. Çocuklarımız bizlerimizin geleceği, yarınlarıdır" dedi.
İsteğinin vatana millete yararlı bir bireyler olmasının olduğunu dile getiren Şahin, çocukların şartlarını iyileştirmeye çalıştıklarını vurguladı. "14 bin kardeşi olan bir aileyiz" diyen Şahin, akademik başarının önemini vurguladı. Şahin, "Bakınınız olarak karşınızdaysam, bu bana benim olan diplomamdan dolayıdır" dedi
Dikilen bir ağacın 17 kişiye nefes sağladığını hatırlatan Şahin, "Diktiğiniz bir ağaçla 17 kişiye nefes sağlıyorsunuz" ifadelerine yer verdi.
Bakan Şahin ve davetliler çocuklarla beraber hatıra ormanına giderek 56 hektarlık alanda fidanları çocuklar ile birlikte dikti. Bakan Şahin, fidana can suyu vermeyi de unutmadı. Bakan Şahin, çocuklara "Çocuklar ormana ormanlar ağaca şarkısını biliyor musunuz?" diye sordu ve ardından şarkıyı çocuklarla birlikte söyledi
