Yakutiye Sağlık Grup Başkanı Mert'in Açıklaması

Yakutiye Sağlık Grup Başkanı Mehtap Mert, ''Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığında önemli olan korunma ve gerekli tedbirlerin alınmasıdır'' dedi.

Yakutiye Sağlık Grup Başkanlığı tarafından ''Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı'' eğitim programı düzenlendi.

Mert, Erzurum Lisesi Konferans salonunda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığının önlenmesinde halkın bilinçli olmasının önemine değinerek şunları söyledi:

''Dünyada bulunan 850 kene türünden 31'i zehirli. İlkbahar yaz aylarının gelmesiyle ülkemizde ciddi bir sağlık problemi olan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı görülmeye başlanmıştır. Vakaların görülme sıklığının fazla olduğu bölgeler arasında ilimizde yer almaktadır. Halkımızdan beklentimiz hastalığın farkında olup, hastalık ortaya çıkmadan önce gerekli tedbirleri almaları korunma yolları konusunda doğru bilgi sahibi olmalıdır. Çünkü bizim için en önemli faktör tedavisi olmayan bu hastalığa yakalanmadan önce korunmaktır''

Hastalığın kene tutunmasından sonra 3 ila 14 gün içerisinde ortaya çıktığını anımsatan Mert, kenenin vücutta fark edilir edilmez bir sağlık kuruluşuna gitmeyi beklemeden uygun bir şekilde çıkarılması gerektiğini söyledi.

Hastalığın Nisan ve Ekim ayları arasında görüldüğünü belirten Mert, ''Hastalık İç Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgesinin kuzeyinde, Karadeniz Bölgesinin güneyinde görülmektedir. Haziran ve Temmuz aylarında vakalarda artış gözlenmektedir. Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığında önemli olan korunma ve gerekli tedbirlerin alınmasıdır'' dedi.

Mert, vaka sayılarının her geçen yıl arttığını hatırlatarak, 2008 yılında ortaya çıkan bin 315 vakanın 63'ünün ölümle sonuçlandığını anımsattı .
Kaynak: AA