Omü Öğrencileri “Mezuniyet Sergisi” Açtı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi öğrencilerinin hazırladığı “Mezuniyet Sergisi” açıldı.

Omü Öğrencileri “Mezuniyet Sergisi” Açtı
Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Sergi Salonu’nda düzenlenen sergiye Vali Yardımcısı Mustafa Özer, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Yılmaz, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

OMÜ Resim - İş Öğretmenliği’nden mezun olan 120 öğrencinin açtığı sergide 9 heykel, 11 seramik, 18 fotoğraf, 40 yağlı boya resmi, 36 baskı ve exlibris, 7 endüstriyel tasarım, 46 grafik çalışması olmak üzere toplam 167 çalışma sergilendi.

Açılış öncesi konuşma yapan OMÜ Resim - İş Öğretmenliği 1. Öğretim 4. Sınıf Öğrencisi Esra Avcı, “Bilimsel ve teknolojik gelişmelerin, nitelikleri bakımından dünün hayal sınırlarını zorladığı, niceliksel olarak da alabildiğine bir çeşitlilikle takip edilemez bir hıza eriştiği günümüzde, birey ve toplum yaşamıyla ilgili öncelikler, bu gelişmelere bilişsel - duyuşsal baz oluşturan estetik bilincin, genel kültürün dinamik bir öğesi olarak anlaşılmasını ve önemsenmesini gerekli kılmaktadır” dedi.

Hekimliğin de eskiden bir sanat olduğunu belirten OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, “O zaman hekimler dokunulmazdı. Şimdi sanat olmaktan çıkarıldı. Şu anda hekimlik bir sanat değil, teknisyenlik durumuna düştü ve çok rahat dokunuluyor. Bazen de şiddetle dokunuluyor. O zaman da biraz sanatta zarar görüyor” diye konuştu.

Resimlerden çok iyi anladığını ifade eden Vali Yardımcısı Mustafa Özer, “Ortaokul 2. sınıfta resimden ikmale kalan tek öğrenciydim. Ama ikmale kalmamın sebebi resmimi kurşun kalemim yoktu, tükenmez kalem ile yaptım. Sanıyorum ki ondan dolayı hocamız beni ikmale bıraktı. Buradan mezun olup öğretmen olarak öğrencilerimizden şunu istiyorum. İkmale bırakacak çocuk olursa, tükenmez kalemle yaptıklarından, yoksa resmi anlamadıklarından dolayı mı ikmale bıraktıklarını açıkça söylesinler” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından serginin açılışı yapıldı. Serginin açılışını Vali Yardımcısı Mustafa Özer ve OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan yaptı.

Açılıştan sonra, mezun olacak olan öğrencilerin eserleri gezildi .
Kaynak: İHA