Hasan Kalyoncu Üniversitesi 'Model' Olma Yolunda

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir, üniversitenin vizyonunu anlattı.

Geçtiğimiz günlerde adı Hasan Kalyoncu Üniversitesi olarak değiştirilen Gazikent Üniversitesi'nde Rektör Prof. Dr. İbrahim Özdemir basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kurucusun adını taşıyan Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde basın mensuplarıyla kahvaltıda buluşan Rektör Özdemir, üniversitesinin vizyonu hakkında açıklamalarda bulundu. Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nin kaliteli eğitime odaklı çalışmalar yürüttüğünü dile getiren Özdemir, Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nin tercih edilmesinde önemli ve cezp ediciözelliklerin bulunduğu söyledi.

Öğrencilerle iç içe bir aile ortamı kurmayı başardıklarını ifade eden Özdemir," Üniversitemizde alınacak her kararda akademisyenler kadar öğrencilerin de katkısı var. Öğrencilerimizin de söz hakkı var. Sonuçta bunlar bizim çocuklarımız, geleceğimiz. Despot rektörlük dönemi bitti" dedi.

Rektör Özdemir, eğitimin ekonomiye sağladığı katkıya da değindi. Modern ekonomide sürdürebilirlik için tek şartın kaliteli eğitimden geçtiğini dile getiren Özdemir, "OECD verilerine göre, modern ekonomilerin sürdürülebilirliği ancak ve ancak kaliteli eğitim ile mümkün olduğunda göre Gaziantep'in mevcut kronik eğitim durumu iyileştirilmeden bu hedeflere ulaşmak mümkün mü? Gaziantep'te mevcut üç üniversite ile yeni kurulacak olanlar bu gelecekte ne derece belirleyici olacak? Gaziantep tüm bunları düşünmekve buna göre gerekli tedbirleri almak zorundadır. Aslında Fransız gelecek bilimci Jaques Attali birkaç yıl önce bizleri şu sözlerle uyarmıştı; 2050'de yeryüzünün neye benzeyeceği bugünden kararlaştırılıyor. 2100'de ne olacağı bugünden hazırlanıyor. Çocuklarımız ve torunlarımız yaşanabilir bir dünya da mı oturacaklar, yoksa bizi nefretle anarak bir cehennemin içinden mi geçecekler? Bunları bizim davranış tarzımız belirleyecek. Onlara yaşanabilir bir dünya bırakmak için geleceği düşünme zahmetine girmemiz vegeleceğin nereden geldiğini, onu nasıl şekillendirebileceğimizi anlamamız gerekiyor. Bu çerçevede Gaziantep'te eğitimin durumuna baktığımızda iç açıcı bir tablo ile karşılaşmıyoruz. Son zamanlardaki tüm çabalara rağmen, hala yeterli olmayan derslikler, kalabalık sınıflar, öğretmen eksikliği, çalışan çocuklar, sokak çocukları ve göçle birlikte oluşan ciddi sorunlar çözüm beklemektedir" dedi.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nin hedeflerini de basın mensuplarıyla paylaşan Rektör Özdemir, "21. yüzyılda üniversitelerin toplumlar için taşıdığı anlam ve gerçekleştirmek zorunda oldukları amaçlar daha da karmaşıklaşmıştır. Küreselleşmenin her alanda etkili olduğu, bireyler, kurumlar ve uluslar için fırsatların ve risklerin arttığı bu dönemde, üniversitelerin ekonomik, soysal ve kültürel alanlarda bütüncül bir yaklaşımla gerçekleştireceği dönüşümler ihtiyaç vardır. Bunun içinde bir yandan küreseleğilimleri diğer yandan da kendi öz değerlerini ve bölgedeki stratejik konumu dikkate alarak oluşturmak durumundadır. Hasan Kalyoncu Üniversitesi olarak en büyük hedeflerimizden birisi, bilgi temelinde topluma, ekonomiyi, kültür ve sanat hayatımızı değiştirmek ve dönüştürmektir. Bu niteliğimizle de küreselleşen dünyada kendi varlığımızı ispat etmektir" ifadelerine yer verdi. Rektör Özdemir, açıklamalarının ardından basın mensuplarını Hasan Kalyoncu Üniversitesi kampus alanını gezdirirken, kampus alanı içinde yapılan çalışmaları anlattı .
Kaynak: İHA