Boris Johnson: Londra Dünyanın En İyi Şehri Olmaya Devam Edecek

Yarın yapılacak Londra Belediye Başkanlığı seçimlerinde 7 aday, dünyanın en önemli başkentlerinden birini yönetmek için yarışacak.

Boris Johnson: Londra Dünyanın En İyi Şehri Olmaya Devam Edecek
Muhafazakar Partili mevcut belediye başkanı Boris Johnson ikinci kez adaylığını koyduğu seçimlerde yine en büyük favori olarak göze çarpıyor.2000-2008 yıllarında Londra Belediye Başkanlığı yapan İşçi Partili Ken Livingstone ise Johnson'un en büyük rakibi olarak görülüyor. Yapılan son kamuoyu yoklamaları Boris Johnson'ı, Livingstone'un yüzde 12 önünde gösteriyor.Yeşil Parti'den Jenny Jones ve Liberal Demokrat Parti'den Brian Paddick, Krallık Bağımsızlık Partisi'nden (UKIP) Lawrence Webb, aşırı sağcı İngiliz Ulusal Parti'den (BNP) Carlos Cortiglia ve bağımsız aday Siobhan Benita da seçime katılacak diğer adaylar arasında bulunuyor.Muhafazakar Parti’de milletvekilliği de yapan 44 yaşındaki Johnson, "Londra'nın Geleceğine Yatırım" sloganıyla 9 maddelik plan açıklayarak seçmenlerden oy istedi. İlginç saç stili ve konuşma tarzıyla bilinen ve işine bisikletle gidip gelen belediye başkanı Johnson, seçim kampanyasıyla ilgili Cihan Haber Ajansı'nın sorularını cevapladı.Başkanlığı 4 yıl önce devraldığında Londra’nın kötü durumda olduğunu öne süren Johnson, “Suç oranı yüksekti, İşçi Parti metro sistemlerinin yenilenmesi ve geliştirilmesi konusunda beceriksizdi ve Ken Livingston evcil hayvan politikası projelerine boşu boşuna para harcamıştı.” dedi.

Mali disiplini yeniden sağladığını, harcamaları Londralıların en çok ihtiyacı olan yerlere yönlendirdiğini vurgulayan Johnson, “Ama daha yapılacak çok şey var. Çalışmalarıma devam etmek için 3 Mayıs’ta Londralılardan oy istiyorum. Böylece Londra yaşamak, çalışmak ve yatırım yapmak için dünyadaki en iyi şehir olmaya devam edecek.” ifadelerini kullandı.Özellikle ulaşım alanındaki projelerine vurgu yapan Johnson,”Londra halkının kendi seviyelerinde yaşayan bir belediye başkanına ihtiyacı var. Uzun dönem kullanılacak daha ucuz bir sisteme yatırım yapacağım.” dedi.