Mersin'in İlçelerinde Çeşitli Etkinlikler Düzenlendi

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Mersin'in ilçelerinde düzenlenen etkinlikliklerle kutlandı.

Silifke'de Cumhuriyet Alanı ve Şehir Stadı'nda gerçekleştirilen törene, bu yıl 20-27 Mayıs arasında kutlanacak olan Uluslararası Silifke Kültür Haftası etkinlikleri için gelen Kosova Halk Oyunları grubu da katıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hasan Cemil Akkaşoğlu, günün önemine ilişkin yaptığı konuşmada, Atatürk'ün milli duygular içerisinde Samsun'a attığı ilk adımın, Türk milletinin bağımsızlığının kazanması ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu açısından önemine değindi.

Tarihini, kültürünü bilen, özüne ve geçmişine sahip çıkan, bunu da gençlerine aktarabilen toplumların ilelebet yaşama hakkına sahip olduğunu ifade eden Akkaşoğlu, ''Bu bilinçle 19 Mayıs 1919'da ilk bağımsızlık ateşini yakan Ulu Önder Atatürk, yapmış olduğu çalışmalar ve gerçekleştirdiği kongreler ile Kurtuluş Savaşı'nı, O'na inanan milleti ile birlikte sürdürmüş, kazanılan bu zaferin devam etmesi ve vatanımızın kalkınması için gençlere olan güveni sebebiyle bu günü gençlerimize armağan etmiştir'' dedi.

Akkaşoğlu'nun konuşmasının ardından düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler eserlerini okudu.

Halk Eğitim Müdürlüğü Kickboks Grubu, Elit Jimnastik Gurubu ve Silifke Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösteri sunduğu etkinlikler kapsamında Anadolu Lisesi Gençlik Grubu da konser verdi.

Törene Kaymakam Fatih Damatlar, Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hakan Sayılan, Emniyet Müdürü Volkan İmişçi, resmi daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Erdemli

Erdemli'deki kutlamalar, Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe Müdürü Cevdet Kavzak'ın Hükümet Konağı yanındaki Atatürk Anıtı'na çelenk koymasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından dev Türk bayrağı ile Atatürk posterini taşıyan kalabalık grup, spor salonuna kadar yürüdü.

Buradaki kutlamada konuşan Kavzak, gençlerin Türk milletinin yarınlarının teminatı olduğunu belirterek, '' sözünü rehber edinerek çok çalışıp, ilerde şahsınıza verilecek olan görevi en iyi şekilde yapacağınızdan asla şüphemiz yoktur'' dedi.

Öğrencilerin hazırladığı halk oyunları ve sportif gösterilerin ardından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen çeşitli etkinliklerde derece alan öğrenci ve sporculara ödülleri verildi.

Törene Kaymakamı İbrahim Özefe, Garnizon komutanı Personel Yüzbaşı Cemalettin Özkan, Cumhuriyet Başsavcısı Yıldırım Tercan, Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, daire amirleri vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Gülnar

Gülnar'da Hükümet Konağı önünde başlayan kutlamalar, Gülnar Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde devam etti.

Okul Müdürü Turgut Önge, bu yıl ilk defa düzenlenen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı her okulun kendi bünyesinde kutladığını söyledi.

Öğrencilerin halat tutma, çuval ve sandalye kapma yarışması yaptığı etkinliğe, Belediye Başkanı Ahmet Günel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Gazi Kırlangıç, İlçe Emniyet Amiri Hamza Bilgen, İlçe Müftüsü Zekeriye Koçak ve MHP İlçe Başkanı Nebi Ulupınar katıldı.

Bu arada CHP İlçe Başkanı Yüksel Zil, çelenk koyma törenine katılmazken, daha sonra Hükümet Konağı önüne çelenk koydu .
Kaynak: AA