Harmanlı Halkı Başkan Altepe'ye Müteşekkir

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bulgaristan temasları çerçevesinde Haskova bölgesinde bulunan Harmanlı şehrini ziyaret etti.

Harmanlı Halkı Başkan Altepe'ye Müteşekkir
Şubat ayında meydana gelen sel felaketinde yapılan yardımlardan dolayı bölge halkı adına Başkan Altepe'ye teşekkür eden Harmanlı Belediye Başkanı Mihail Liskov, "Zor zamanımızda bizi yalnız bırakmayarak, gerçek dost olduğunuzu gösterdiniz. Sizlere müteşekkiriz" dedi.

Başkan Altepe; AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk, İl Başkanı Sedat Yalçın, İl Başkan Yardımcısı Cemalettin Torun, Büyükşehir Belediyespor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer Karadeniz ve Kültür AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Emir Cemal Beşkardeş'le birlikte Harmanlı'da incelemelerde bulundu.

Bursa heyetini Harmanlı Kültür Merkezi'nde ağırlayan Harmanlı Belediye Başkanı Mihail Liskov, Türkiye ile Bulgaristan arasındaki dostluğunun bir kez daha açığa çıktığını belirtti.

Geçtiğimiz Şubat ayında yaşanan sel felaketinden sonra kendilerine yardım elini uzatan ilk ülkenin Türkiye olduğunu hatırlatan Liskov, "Türkiye adına Bursa halkının gönderdiği yardımlar, ihtiyaç sahibi köylülerin hepsine dağıtıldı. Bütün köylüler, yapılan yardımlardan dolayı çok memnun oldu. Hakikaten zor zamanımızda, çok işe yarayan adımlar atıldı. Bundan dolayı, Harmanlı halkı olarak sizlere teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Başkan Altepe de Türkiye ile Bulgaristan'ın dost ve kardeş iki ülke olduğunu söyledi.

İki ülke arasında hem dostluk hem kardeşlik hem de komşuluk hakkı bulunduğunu belirten Başkan Altepe, "O yüzden sizlerin yanınızdayız. Dostluk kötü günlerde belli olur. Arkadaşlarımız felaketi duyar duymaz harekete geçerek, iştahla çalıştılar ve olaydan 1 gün sonra yardım konvoyunu yola çıkardılar. İşadamı, kamuoyu ve vatandaşıyla tüm Bursa, bu yardımlara katkı koydu. İnşallah bu tür sıkıntılar bir daha yaşanmaz" şeklinde konuştu .
Kaynak: İHA