Van'da Az Hasarlı Bina Sahipleri İçin Para Yardımı Yapılacak

Van'da meydana gelen depremler sonucu az hasarlı olarak tespit edilen konutların sahipleri veya kiracılarına bir kereye mahsus olmak üzere bin 250 TL karşılıksız para yardımı yapılacak.

Bakanlar Kurulu'nun "Tabii Afet Nedeniyle Hayatını Kaybeden, Sakat Kalan Ve Fiilen Oturduğu Konutları Veya Kullandıkları İş Yerleri Hasar Görenlere Yapılacak Yardımlara Dair Kararda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Karar" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, 23 Ekim 2011 ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde Van’da meydana gelen depremler nedeniyle, 7269 sayılı Kanun hükümleri çerçevesinde ilgili valilikçe yapılan kesin hasar tespitlerine göre fiilen ikamet ettikleri konutları az hasarlı olarak tespit edilenlere, kiracı ya da mal sahibi olduklarına bakılmaksızın, onarım ve barınma yardımı olarak bir defaya mahsus olmak üzere bin 250 TL karşılıksız yardım yapılacak.

Karara göre, yardımlardan, birden fazla konut sahibi olanlar sadece bir konut için yararlandırılacak. Yardımı alanlar, kamu kurum ve kuruluşlarının depremzedeler için tahsis ettiği sosyal tesisler, prefabrike konutlar, konteynerler ve çadır kent hizmetlerinden yararlanamayacaklar. Yardımlar, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Özel Hesabından kaynak aktarılmak suretiyle valilikler tarafından yapılacak .
Kaynak: İHA