MEÜ Hastanesi'ndeki Soruşturmalara Siyah Bantlı Tepki
Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Sağlık-Sen Mersin Şubesi üyeleri, Mersin Üniversitesi (MEÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi yönetiminin kendi üyelerine karşı başlattığı soruşturmaları, ağızlarına siyah bant takarak protesto ettiler.

Çalışanın hakkını teslim etmedikleri gibi hakkını talep etmek için eylem yapan çalışanlara da gözdağı verilmeye çalışıldığını dile getiren Turhan, iş bırakan memurlara ceza verilmesi işlemi ile yargıya açılan davaların hep çalışan lehine sonuçlandığını söyledi.
MEÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde kendilerinden önce de birçok eylemin yapıldığını ancak hiçbirinde böyle bir soruşturma başlatılmadığına değinen Turhan, “Şimdi ne oldu da böyle bir muamele yapılıyor doğrusu merak ediyoruz. Türk Sağlık-Sen olarak bu soruşturmaların sendikal faaliyeti engellemek suçu olduğuna ve bu soruşturmaların bizatihi kendilerinin suç olduğuna dikkat çekiyor ve idarecileri bundan vazgeçmeye çağırıyoruz” diye konuştu.
Hastane yönetiminin soruşturma açıldığı tarihten sonra döner sermayeleri daha da düşürdüğünü belirten Turhan, “Biz eylem yapmayalım diye mi soruşturma açtınız? Ama yönetim bilsin ki bizde bu haksızlık bitene, çalışanın hakkı teslim edilene kadar mücadeleyi sürdüreceğiz. Biz yılmayız, soruşturmalardan da korkmayız” ifadelerini kullandı .
