Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen:

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı sebebiyle yayınladığı mesajda, "Ulu Önder Atatürk, Samsun’a ayak bastığı 19 Mayıs 1919’da sadece bir ulusun bağımsızlık ateşini yakmamış, aynı zamanda Anadolu insanı için çağdaş dünyanın kapısını açacak süreci de başlatmıştır" dedi.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen:
Büyükerşen kutlama mesajında şunları söyledi: Türk Ulusu için bir dönüm noktası olan bu tarihi de Çağdaş Türkiye’yi sonsuza dek geliştirip koruması için gençlere bayram olarak armağan etmiştir.

19 Mayıs 1919’ta bütün imkansızlıklara rağmen başlatılan varoluş mücadelesi, bir milletin kendi kaderine sahip çıkma kararlılığı sergilediği ve bir hedef için birleştiği zaman nelere kadir olduğunu bütün dünyaya göstermiştir. Dolayısıyla, 19 Mayısları Türkiye Cumhuriyet'nin kurulmasında yaşanan zorlukları her zaman göz önünde tutarak, Atatürk’ün emaneti olan Laik Cumhuriyeti ve devrimleri koruyup kollayarak, kutlamalıyız. Gençlerimizi güvenle ve sevgiyle kucaklıyorum. "
Kaynak: İHA