Bu Yılki Karl Ödülü, Schauble'ye Verildi

Her yıl Almanya'nın Aachen şehrinde verilen uluslararası Karl Ödülü'nün bu yılki sahibi Federal Maliye Bakanı Wolfgang Schauble oldu.

Avrupa ' da yaşanan borç krizinde AB ' nin bütünlüğüne ve istikrarına önemli katkılar sağladığı gerekçesiyle bu ödüle layık görülen 69 yaşındaki Alman politikacı , ödül töreninde büyük ilgi gördü . Törende Schaeuble ' ye ailesi eşlik etti . Daha önce bu ödülü alanlar arasında bulunan Euro Grup Başkanı Jean Claude Junker , Schaeuble ' yi takdiminde kendisini ' ' Büyük bir Alman vatanseveri , büyük bir Avrupa vatanseveri . ' ' olarak nitelendirdi . Schaeuble ' nin isminin Junker ' den boşalacak koltuk için geçiyor olmasıysa bu takdimi biraz daha anlamlı kıldı . Aachen ' da düzenlenen ödül törenine Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz , Federal Meclis Başkanı Norbert Lammert ve NRW Eyaleti Başbakanı Hannalore Kraft ' ın yanı sıra önemli isimlerden oluşan yaklaşık 850 davetli katıldı .

1949 yılından beri verilen ödül töreninin önceki sahipleri arasında İngiltere eski Başbakanı Tony Blair ve Başbakan Angela Merkel de bulunuyor .