Palandöken Belediyesi Tezhip Kursu'da Sergi Zamanı

Erzurum Palandöken Belediyesi tarafından düzenlenen Tezhip Kursu'nu başarıyla tamamlayan 30 kursiyere düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Palandöken Belediyesi Tezhip Kursu'da Sergi Zamanı
Kursiyerler 6 ay süresince yaptıkları tezhip eserlerini sergiledi. Palandöken Belediyesi kültürel çalışmalara katkı sunmaya devam ediyor. Palandöken Belediyesi'nin Atatürk Üniversitesi ile ortaklaşa düzenlediği 6 aylık tezhip kursu sona erdi. Kursiylerler için Palan Otel'de sertifika töreni düzenlendi.

Geleneksel Türk el sanatlarından olan Tezhip Kursu'nu başarıyla tamamlayan kursiyerler eserlerini sergiledi. Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, rutin belediye hizmetlerinin yanı sıra kültürel etkinliklere de önem verdiklerini dile getirerek, "Türk Süsleme ve Geleneksel El Sanatlarını yaşatılması için sosyal belediyecilik sorumluluğu içerisinde başlattığımız bu kursumuza emek verenlere öncelikle teşekkür ediyorum. Böylesine önemli bir sanatın yaşatılması her şeyden önce gelir. Bu sanatı yaşatmalıyız ki bize bırakılan bir mirası gelecek nesillere aktarabilelim. Bunun için belediye olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirdik." dedi.

Atatürk Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Yaşar Nuri Şahin, Belediye Başkanı Bulutlar'a tezhip sanatının yaşatılmasına yönelik gösterdiği gayretten dolayı teşekkür etti .