Hemşireler Haftası Yapılan Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası münasebetiyle Karabük Üniversitesi (KBÜ) Sağlık Yüksekokulu ve İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğiyle Hemşirelik Haftası Kutlama Programı yapıldı.

Hemşireler Haftası Yapılan Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı
KBÜ Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programa Vali Yardımcısı Abidin Ünsal, Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Murat Çağlayan, Üniversite Dekanları, Akademik Personel, öğrenciler ve çok sayıda hemşire katıldı.

Yoğun katılımın olduğu programın açılış konuşmasını yapan KBÜ Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Işıl Işık Andsoy, “Temelinde insan sevgisi yatan hemşirelik mesleği, bilimsel kanıta dayalı bir sağlık üyesidir. Hemşirelerimize ve öğrenim gören hemşire adaylarımız, hastalarınıza dokunun, hastalarınızı dinleyin, empati kurun. Programın düzenlenmesinde bizlerden desteğini esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal'a, bölüm arkadaşlarım, Üniversitemiz Tiyatro Kulübü, Müzik Bölümü ve eğitimleri devam eden Hemşirelik birinci sınıf öğrencilerime teşekkür ediyorum” dedi.

Hemşirelik mesleği, bireyin, ailenin ve toplumun sağlığının korunmasına yardım eden, insan sevgisi şefkat, bilgi ve beceri ile yoğrulmuş kutsal bir meslek olduğunu söyleyen Karabük İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Murat Çağlayan ise, “Sağlık hizmetleri ekip çalışması gerektirmektedir. Ülkemizin sağlıkta dönüşüm projesinde en önemli görev hemşirelerindir. Özveri ile çalışan tüm Hemşirelerimizin Hemşireler Haftası'nı kutluyorum” dedi.

Hemşireleri beyaz önlüklü melekler olarak adlandıran Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal ise, “Topluma verdiğiniz hizmet, hekimlere verdiğiniz destek, hasta ve hasta yakınlarına gösterdiğiniz, sevgi, ilgi ve şefkat dolayısıyla sizlere şükranlarımı sunuyorum. Karabük'te yapılan her şey güzel oluyor çünkü her şey elbirliği ile yapılıyor. Bunun en güzel örneğini bugün burada yaşıyoruz. Üniversitemiz ve İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki kurumlarımızın işbirliği ile böyle güzel bir etkinlikte bir araya geldik. Bundan sonra da inanıyorum ki işbirliğimiz artarak devam edecek ve buradan yetişen hemşirelerimiz ülkemizin ve tüm insanlığın hizmetinde olacaktır. Hep söylediğimiz gibi Karabük Üniversitesi'ni diğer üniversitelerden farklı kılan öğrenci insiyatifinin ön planda tutulduğu bir üniversite olmasıdır” ifadesinde bulundu.

Konuşmaların ardından yılın hemşiresi olarak seçilen, Safranbolu Devlet Hastanesi'nde görev yapan Sebahat Baylan'a, İl Sağlık Müdürü Çağlayan çiçek takdim etti.

Etkinlik daha sonra hemşirelik 1. sınıf öğrencileri Erol Kiraz, Nurcan İnanmaz ve Nurşen Zünbül hazırlamış oldukları müzik dinletisi ile katılımcılara keyifli dakikalar yaşattılar.

Müzik dinletisinin ardından Hasan Kalyoncu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Koordinatörü Emekli Yarbay Mine Demet Güngör 'Türkiye'de Askeri Hemşire Olmak', Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Oğuz Özyaral 'İnsan Kaynaklarında Hemşireliğin Yeri' konulu bir konferans verdi .
Kaynak: İHA