Çiftçiler Bereket ve Şükür Duasına Çıkacak

Sultandağı ilçesine bağlı Yeşilçiftlik beldesinde çiftçiler, yağışların yeterli gelmesinden dolayı yağmur duası yerine bereket ve şükür duasına çıkacak.

Kethüda Ahmet Ağa Camisi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Kadir Vehri, gazetecilere yaptığı açıklamada, belde halkının talebi doğrultusunda 15 gün önce yağmur duası yapmayı planladıklarını bildirdi.

Son birkaç gündür etkili olan şiddetli yağmurdan dolayı yağmur duasını iptal ederek, bereket ve şükür duasına çıkacaklarını belirten Vehri, ''Belde halkıyla günlerdir yağmur duası için hazırlık yapıyoruz. Bunun yerine gerçekleştireceğimiz bereket ve şükür duasında 2 bin kişilik pilav üstü et, ayran ve su hazırlayarak ikram edeceğiz'' dedi.

-''Gençlik Yürüyüşü'' yapıldı

Sultandağı ilçesinde, Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında öğrenci ve vatandaşların katılımıyla ''Gençlik Yürüyüşü'' yapıldı.

Toplum Sağlığı Merkezi önünden başlayan yürüyüş, Anıt Meydan'da bulunan Atatürk Anıtı önünde sona erdi.

Daha sonra yürüyüşe katılan öğretmen, öğrenci, kamu çalışanları ve vatandaşlar, saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nı söyledi.

Gençlerin ellerinde Türk bayraklarıyla katıldığı yürüyüşe, Yunus Emre Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi bandosu da çaldığı marşlarla eşlik etti .
Kaynak: AA