Manavgat'ta 10 Engelliye Tekerlekli Sandalye Dağıtıldı

Manavgat'ta ''Tane tane kapakları topluyoruz, adım adım engelleri aşıyoruz'' projesi kapsamında alınan 5'i akülü 10 tekerlekli sandalye, engellilere teslim edildi.

Manavgat Çevre Koruma Turizm Altyapı Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği , İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Şelale Lisesi organizasyonuyla başlatılan projede, toplanan kapaklar bir plastik firmasına satılarak gelir elde edildi. Bu gelirle alınan 5'i akülü 10 tekerlekli sandalyenin dağıtımı için düzenlenen törende konuşan Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, herkesin birer potansiyel engelli adayı olduğuna dikkati çekti.

Bulgurlu, organizasyondan duyduğu mutluluğu dile getirerek, kaymakamlık olarak engellilerle ilgili konulara önem verdiklerini kaydetti.

MATAB Başkanı Recep Barut ise projenin 1,5 yıl önce başladığını belirterek, toplam 42 tekerlekli sandalye dağıtıldığını bildirdi.

Projenin sosyal sorumluğunun yanı sıra çevre konusunda da önemli olduğunu kaydeden Barut, engellilere yönelik tekerlekli ve akülü sandalye dağıtımının devam edeceğini söyledi.

Manavgat'ta MATAB olarak 24 okula kağıt, plastik ve metallerin ayrışması için varil dağıttıklarını, 17 okula daha dağıtacaklarını söyledi.

Barut yapılan projeye destek veren herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından 10 engelliye tekerlekli sandalye dağıtıldı .
Kaynak: AA