ÇOGEM’in ‘Çocukların Sosyal Gelişimi Projesi’ Başladı

Mersin’de ÇOGEM’in hazırladığı “Çocukların Sosyal Gelişimi Projesi” ile kente göçle gelen çocuklara, çocuk haklarından karar vermeye, problem çözmeden sosyal beceriye kadar birçok alanda eğitim verilecek.

ÇOGEM’in ‘Çocukların Sosyal Gelişimi Projesi’ Başladı
Proje kapsamında çocuklar için gezi de düzenlenecek. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Mersin İl Müdürlüğü’ne bağlı Mersin Çocuk ve Gençlik Merkezi (ÇOGEM) Müdürlüğü’nün, kente göçle gelen çocukların sosyal gelişimlerini sağlamak amacıyla hayata geçirdiği yürüteceği “Çocukların Sosyal Gelişimi Projesi” başladı.

Mersin’e göçle gelen ailelerin yaşadığı bölgelerde 15 okulun seçildiği proje ile 180 çocuğa akran eğitimi, çocuk hakları eğitimi, etkili iletişim, karar verme, sorumluluk alma, problem çözme, sosyal beceriler, madde bağımlılığından korunma ve öz disiplin konularında eğitim verilecek.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürü Selahattin Bulut, projenin başlaması dolayısıyla ÇOGEM’de çocuklarla bir araya geldi. Burada çocuklara hitaben bir konuşma yapan Bulut, projenin Merkez Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Milli Eğitim Müdürlüklerince desteklendiğini söyledi.

Proje ile Mersin’e göçle gelen ailelerin yaşadığı mahallelerdeki okullarda eğitim gören çocuklara sosyal gelişim programlarının yanı sıra günübirlik geziler düzenleyerek, Tarsus ilçesindeki tarihi ve turistik yerleri gezdireceklerini anlatan Bulut, “Çocuklarımız böylece hem eğitim alıp hem de çocukluklarını doyasıya yaşayacaklar. Amacımız, siz çocukların daha başarılı eğitim alarak okullarınızı başarıyla bitirip geleceğinizi kazanmak olacaktır. Şevket Sümer Mahallesi’nde devam eden SODES projesiyle de orada bulunan çocuklarımıza ücretsiz SBS kursları verilmektedir. Yaz aylarının gelmesiyle birlikte çocuklarımızın boş zamanlarını sokakta değil, çok iyi ortamlarda geçirmeleri için bağlı kuruluşumuz ÇOGEM’de yeni projeler üreteceğiz. Bütün çabamız siz çocuklar içindir.

Projenin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

ÇOGEM’in Mersin’de çocuklara yönelik projelerin uygulama merkezi olduğunu belirten ÇOGEM Müdürü Mustafa Sarı da proje ile ilgili bilgi verdi. Projenin devamlılık taşıdığını ve önümüzdeki eğitim öğretim döneminde de sürdürülmesinin amaçlandığını kaydeden sarı, Haziran ayı ortalarına kadar sürecek ilk bölümün de proje için bir başlangıç dönemi olduğunu ifade etti.

Sarı, projeye destek veren Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu olmak üzere Vali Yardımcısı Kadir Okatan ve öğretmenlere teşekkür etti .
Kaynak: İHA