Silahlı Kuvvetler Bandosu'ndan Senfonik Konser

Türkiye’nin 185 yıllık geçmişe sahip tek senfonik bandosu olan 'Türk Silahlı Kuvvetleri Armoni Mızıkası', Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Korosu ile konser verdi.

İstanbul'da 1826 yılında II. Mahmut tarafından 'Musika-i Humayun' adıyla kurulan bando, 1923 yılında cumhuriyetin kurulması sonrasında Ankara’ya taşındı.O tarihten bu yana Ankara'da faaliyetlerini sürdüren askeri bando, Uludağ Üniversitesi Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konserde izleyicilerin büyük beğenisini kazandı.

Yurt içinde çok sesli müziğin yerleşmesine büyük katkılarda bulunan topluluk, Uludağ Üniversitesi’nde de Kıvanç Tepe’nin şefliğinde çağdaş ve çok sesli müzikten örnekler sundu.TSK Armoni Mızıkası, konserde besteci Yalçın Tura’dan Toccata, A. Dvorak’tan Yeni Dünya Senfonisi olarak bilinen Senfoni No: 9’un II. largo bölümü seslendirdi. Mızıkaya piyanoda Özgür Ünaldı eşlik etti.

Armoni Mızıkası ayrıca Fahir Atakoğlu’ndan Lal, Ses ve Nefes, Medcezir adlı eserlerle, Hasan Adıgüzelzade’nin Metin Karadağ’ın şiirinden bestelediği Uludağ Üniversitesi Marşı’nı da seslendirdi.Carmina Burana, Fahir Atakoğlu eserleriyle Üniversite Marşı’nı UÜ Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Korosu seslendirdi.Programın sonunda izleyenlerin alkışlarının kesilmesi üzerine konser, 'İzmir’in Dağlarında Çiçekler Açar' marşıyla son buldu. Konserin sonunda Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek, Koro Şefi Çiğdem Yiğit ile Armani Mızıkası şefi Kıvanç Tepe’ye çiçek ve gecenin anısına seramik tabak hediye ederek teşekkür etti .