Özürlülere Tekerlekli Sandalye ve Akülü Özürlü Aracı

Samsun’da İlkadım Belediyesi organizesinde Özürlüler Haftası nedeniyle ilçede bulunan ihtiyaç sahibi özürlülere tekerlekli sandalye ve akülü araç hediye edildi.

Özürlülere Tekerlekli Sandalye ve Akülü Özürlü Aracı
İlkadım Belediyesi Etüt Proje Müdürü Aydın Ekiz’in Hollanda’da bulunan akrabaları tarafından organize edilen yardım kampanyasında hayırsever vatandaşlar tarafından alınan 6 tekerlekli sandalye ve 5 akülü özürlü aracı ilçede tespit edilen ihtiyaç sahibi özürlülere verildi.

Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’ın eşi Lütfiye Demirtaş’ın organizesinde İlkadım Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi’nce düzenlenen etkinliğe katılan Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, ihtiyaç sahibi özürlülere tekerlekli sandalye ve akülü özürlü araçlarını dağıttı.

Bazı şeylerin kaybedildikten sonra değerinin anlaşıldığını belirten Başkan Demirtaş, “Bir anda herkes engelli olabilir. Yaşamın içinde bu var. Hepimiz engelli adayıyız. İlkadım Belediyesi Karadeniz’de Engelli Koordinasyon Merkezi olan tek belediyedir. Engelli olan vatandaşlarımızın bir kısmı eve kapanıyor ve toplumla barışık olamıyor. Bunu sağlamak için bize ve yakınlarına çok büyük sorumluluk düşüyor. Birde yeni bir çalışma yapıyoruz engelli vatandaşlarımız için, bir araç alacağız ve engellilerin hizmetinde kullanılacak. Engellilerin hastaneye gitmesinde, şehir turu atmalarında yardımcı olacak bir araç olacak. Özürlüler için aparatlarla donatılmış bir araç olacak. Talep artarsa araç sasını da artıracağız” dedi.

Başkan Demirtaş ve eşi Lütfiye Demirtaş, ihtiyaç sahibi engellilere araçlarını teslim etti .
Kaynak: İHA