Yılın Annesi Ödülünü Şehit Oğluna Armağan Etti

Türk Anneler Derneği tarafından yılın annesi seçilen şehit annesi Emine Yavuz, aldığı ödülü 2007 yılında şehit olan oğlu Gökhan Yavuz’a armağan etti.

2007 yılında Şırnak Küpeli'de şehit olan Üsteğmen Gökhan Yavuz’un annesi Emine Yavuz, geçen günlerde Türk Anneler Derneği Kartal Şubesi tarafından yılın annesi seçilmişti. Bugün anneler günü nedeniyle Edirnekapı Şehitliği’nde oğlunun mezarını ziyaret eden Emine Yavuz, aldığı ödülünü oğlunun mezarı başına koydu. Acılı anne Emine Yavuz, ödülü oğlunun sayesinde aldığını belirterek, “Plaketi oğlumun adına aldım. Beni bu yılın annesi seçtiler çok memnun oldum. Bunu oğluma getirerek paylaşmak istedim. Oğlum anneler gününde doğmuştu ben ona hediye alırdım o da bana alırdı" dedi.

Şehit oğlunun anneler gününde aldığı kıyafetlerle mezarı başına gelen şehit annesi Nimet Ercan, şunları söyledi: “Bizim her şeyin bittiği an. Benim yaşamımın bittiği an ben ayaktayım ama bir de bana sorun. Kıyafetlerimi çocuğum almıştı onları giymiyorum sadece buraya gelince giyiyorum. Şimdi her anneler gününde aldıklarını giyip ziyarete geliyorum.” Oğlunun mezarını ziyaret eden bir başka şehit annesi ise, “Çok üzüntülüyüz, o geleceğine biz geliyoruz. Anne olmak üzüntü çocuklarımız burada yattıkça bizim için özel günler hep üzüntü. Oğlum gelecek diye beklerken hep ben geliyorum” diyerek ağladı .
Kaynak: İHA