Öz Ağaç-iş Sendikası 1. Olağan Genel Kurulu Yapıldı

Öz Ağaç-İş Sendikası 2 Nolu Kayseri Şubesi 1. Olağan Genel Kurulu’nda bir konuşma yapan Hak-iş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, Türkçe’nin önemine dikkat çekti.

Öz Ağaç-iş Sendikası 1. Olağan Genel Kurulu Yapıldı
Özel bir otelde düzenlenen Öz Ağaç - İş Sendikası 2 Nolu Kayseri Şubesi 1. Olağan Genel Kurulu’na Hak - İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, Öz Ağaç - İş Sendikası Genel Başkanı Eyüp Karadeli, Öz Ağaç-İş Sendikası 2 Nolu Kayseri Şube Başkanı Adnan Kıyak ile sendika üyeleri katıldı.

126 delegenin oy kullanacağı kurulda tek liste ile gidildi. Sendikanın mevcut başkanı Adnan Kıyak, kurulda tek aday oldu. Kurulun divanını ise Divan Başkanı Tuncay Dolu ile Katip Üyeleri Halil Özdemir ve Cuma Eren oluşturdu.

Sendikanın genel kurulunda konuşma yapan Hak - iş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, Türkçe’nin önemine dikkat çekerek, “13 Mayıs önemli günlerin yaşandığı bir gündür. 1277 yılında Karamanoğlu Mehmet Bey’in Konya’yı fethinden sonra, bu bölge dahil Moğollar’ın istilasındaydı. Moğollar bu bölgede büyük tahribatlar yapmıştı. Anadolu Selçuklu Devleti’ni Anadolu’da yenmiş ve büyük bir katliama imza atmıştı. Karamanoğlu Mehmet Bey Moğollar’a karşı geldi” ifadelerini kullandı.

Karamanoğlu Mehmet Bey’in ‘Türkçe’den başka dil kullanılmayacak’ fermanını hatırlatan Arslan, “O tarihlerde Anadolu Selçuklu Devleti’nin resmi dili Arapça, edebiyat dili ise Farsça idi. Karamanoğlu Mehmet Bey’in meşhur fermanını biliyorsunuz, ‘Bundan sonra sarayda, divanda, dergahta, segahta Türkçe’den başka dil kullanılmayacaktır’ fermanı 735 yıl önce bu topraklarda ilan edilmiştir. Onun bugün yıldönümüdür” şeklinde konuştu.

Öz Ağaç-İş Sendikası Genel Başkanı Eyüp Karadeli ise, “Eski zamanlarda işçilere daha fazla zam yapılırdı, ama günümüzde işçilere zam yapılmıyor yapılsa dahi az miktarda yapılmaktadır. Bu da bizim için yeterli değil” diye konuştu.

Öz Ağaç - İş Sendikası 2 Nolu Kayseri Şube Başkanı Adnan Kıyak, Öz Ağaç - İş Sendikası’nın insanı merkez alan bir sendika olduğunu ifade etti.

‘Emek her zaman var olacağına göre hak da var olacaktır” diyen Kıyak, “Emek mücadelesine devam edeceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından delegeler oy kullanmaya başladı.

Kaynak: İHA