Fener Rum Patriği Bartholomeos'a Hollanda'da Özgürlük Ödülü

Fener Rum Patriği Bartholomeos'a Hollanda'daki Roosevelt Vakfı tarafından Özgürlük Ödülü verildi.

Fener Rum Patriği Bartholomeos'a Hollanda'da Özgürlük Ödülü
Hollanda'daki Roosevelt Vakfı tarafından verilen Özgürlük Ödülü'ne layık görülenler arasında bulunan Fener Rum Patriği Bartholomeos düzenlenen törenle ödülünü aldı. Hollanda'nın Middelburg kasabasındaki Nieuw Kerk Kilisesi'nde düzenlenen törende ayrıca Brezilya eski Devlet Başkanı Lula Da Silva, Irak Başbakan Yardımcısı Hüseyin Şehristani, Hinditanlı kadın hakları savunucusu Ela Bhatt ve El Cezire televizyonu da ödül aldı. Törene başta Hollanda Kraliçesi Beatrix ve Hollanda Başbakanı Mark Rutte olmaküzere üst düzey yetkililer ve seçkin konuklar katıldı.

Ödül törenini ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bertholomeos, ödülü sadece şahsı için almadığını ifade ederek, 'Türkiye için, dünya barışı için güzel bir mesaj verilmiş oldu bugün. Bütün ödül almış olanlar barış için, dostluk için beraber çalışıyoruz. Herkes kendi kesimden, herkes kendi açısından, ben bir din adamı olarak, ötekisi siyasetçi olarak, Hindistanlı hanımefendi fakirlikle mücadele ediyor. Bu onuru, tekrarlıyorum kiliseme, patrikhanemize ve memleketime ithaf ediyorum ' dedi.

ABD eski başkanlarından Franklin D. Roosevelt adına dönüşümlü olarak bir yıl Hollanda'da bir yıl da New York'ta verilen Özgürlük Ödülü, Roosevelt'in özgürlük hakkındaki düşüncelerinin teşvik edilmesi amacıyla veriliyor.
Kaynak: İHA