Muğla'da ''Engelliler Haftası'' Etkinlikleri

Muğla'da Engelliler Haftası dolayısıyla engelliler ve aileleri piknik yaptı.

Muğla Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'nce Kışla Parkı'nda düzenlenen piknikte, engelliler aileleriyle eğlenceli saatler geçirdi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, burada yaptığı konuşmada, Engelliler Haftası kapsamında Muğla'da bazı etkinlik gerçekleştirdiklerini söyledi.

Akkuzu, engellilerin toplumda kendilerine bir yer edinmeleri ve sosyal hayata adapte olabilmeleri amacıyla düzenlenen etkinliklerle hafta boyunca güzel vakit geçirdiklerini ifade etti.

Engellilerin sosyal yaşamda var olmalarını sağlamak ve toplumdan kopmadan hayatlarını sürdürmeleri için sivil toplum kuruluşlarının da gayreti olduğunu belirten Akkuzu, hafta boyunca düzenledikleri etkinliklere destek veren herkese teşekkür etti.

Türkiye'de ilk kez engelli memur seçme sınavı yapıldığını ifade eden Akkuzu, ikinci memur alımının ise ilkokul ve ortaokul mezunu engellileri kapsadığını, kura yöntemiyle yapılacak seçmelerin 14 Mayıs'ta başlayacağını kaydetti.

Müracaatların Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne yapılacağına işaret eden Akkuzu, ''25 Mayıs'a kadar 18 yaşını tamamlamış engellilerimiz başvurabilecek. Böylece engellilerimizin en önemli sorunlarından birisi olan istihdam sorununa bir nebze olsun katkıda bulunacağız'' dedi .
Kaynak: AA