Çubuk'ta Yağmur Duasına Çıktılar

Ankara'nın Çubuk ilçesine bağlı bazı köylerde yağmur yağmaması nedeniyle tarladaki mahsulün kuruyacağından endişelenen köy halkı, yağmur duasına çıktı.

Gökçedere Mahallesi'nde düzenlenen yağmur duasına Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Başkan Yardımcısı Mehmet Kuzal, belediye meclis üyeleri, MHP Çubuk İlçe Başkanı Said Aydos, Türk Kızılayı Çubuk Şubesi Başkanı Selattin Koç, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, mahalle halkının yanı sıra civar köy ve mahalleden gelen vatandaşlar katıldı.

Çubuk İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Mustafa Mescioğlu'nun kurban kesilmesi ve namaz kılınmasının ardından ettiği yağmur duasına, vatandaşlar eşlik etti.

Her yıl geleneksel yaptıkları yağmur duasını bu yıl da gerçekleştirdiklerini söyleyen Gökçedere Mahallesi Muhtarı Veli Doğan, duaya mahalleye bağlı dedeler tepesinde çıktıklarını belirterek, ''Nisan ayında kurak bir ay geçirdik. Mahalle olarak karar aldık, komşuların desteği ile yağmur duasına çıktık. Yağmur duası için 4 adet büyükbaş hayvan alıp kurban kestik. Kurban etlerini kazanlarda pişirip vatandaşlarımıza ikram ettik. İnşallah dualarımız kabul olur da yağmur yağar. Bol ve Bereketli bir hasat mevsimi geçiririz. Yer gök duayla. İnşallah Allah duamızı kabul eder. İlçe halkımız ve mahallemiz bu yağmurdan nasibini alır'' dedi.

Yapılan duaların ardından vatandaşlara kazanlarda pişirilen et, bulgur pilavı ve ayran ikram edildi. Yağmur duasına katılan binlerce vatandaş kurulan masalarda yemek yerken, masalarda yer bulamayan vatandaşlar ise namaz kılmak için serilen halıların üzerinde yemeklerini yedi.

Öte yandan yağmur duasında, Türk Kızılayı Çubuk Şubesi tarafından da vatandaşlara lokum ve gül suyu ikram edil .
Kaynak: AA