U19-U18 Milli Takımları Antrenörü Emre Aşık Derbinin Centilmence Geçmesini Temenni Etti

U19-U18 Milli Takımları Antrenörü Emre Aşık, Spor Toto Süper Lig şampiyonunun belirleneceği yarınki Fenerbahçe-Galatasaray maçının centilmence geçmesini temenni etti.

Türkiye Futbol Federasyonu ve NİKE tarafından yürütülen ''The Chance'' programının Türkiye seçmelerinin Bursa ayağı için şehre gelen Emre Aşık, Spor Toto Süper Lig şampiyonun belirleneceği Fenerbahçe-Galatasaray maçı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Galatasaray'ın final maçlarını iyi oynadığını belirten Emre Aşık, şöyle konuştu:

''Sezon finalinin oynanacağı Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin öncelikle centilmence geçmesini temenni ediyorum. Başlama düdüğünün ardından dakikalar ilerledikçe her iki takım futbolcuları üzerinde de baskı artacaktır. Bu noktada sinirlerine hakim olanın şansı artacak. Bu baskıyı kaldırabilen takımın oyuncusu sahadan şampiyon olacaktır. Bu sebeple de Galatasaray her ne kadar Kadıköy'de yıllardır galip gelemese de final maçlarını iyi oynadığı için Şükrü Saraçoğlu'ndan kendisini şampiyonluğa götürecek bir sonuçla ayrılacaktır. Ama tabii ki Fenerbahçe de kendi saha ve seyirci avantajını en iyi şekilde kullanarak şampiyonluğu son dakikaya kadar kovalayacaktır.''

Bursaspor'un son dönemdeki başarısına da değinen Aşık, bir Bursalı olarak Bursaspor'un başarısıyla gurur duyduğunu kaydederek, ''Ertuğrul Sağlam ile Bursaspor inanılmaz bir ivme kazandı ve uzun bir aradan sonra bir Anadolu takımı şampiyon oldu. Şimdi Fenerbahçe ile Türkiye Kupası'nda final oynayacak. Neden bir Türkiye Kupası da Bursaspor'un olmasın diye düşünüyorum. Bursa camia olarak da, şehir olarak da bunu sonuna kadar hak ediyor'' diye konuştu.

Kaynak: AA