Şekerli’de Bin Çam ve Huş Fidesi Toprakla Buluştu

Erzurum’un Narman ilçesi Şekerli beldesinde, Şekerli Belediyesi, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Oltu Orman İşletme Müdürlüğünün işbirliği ile bin adet çam ve huş fidesi toprakla buluştu.

Şekerli’de Bin Çam ve Huş Fidesi Toprakla Buluştu
Şekerli Belediye Başkanı Ferkan Akbulut, düzenlenen törende yaptığı konuşmada, “Bir ağaçta senin olsun sloganıyla burada İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim müdürlüğü ve Oltu orman İşletme müdürlüğü gibi bir çok kurumlarının farklı projeleri kapsamında bir araya gelerek bin adet Çam ve Huş ağacı fidesinin dikimini gerçekleştirdik. Hem ilçemizin hem de beldemizin geleceği için hem bizden sonraki nesiller için yaşanabilir bir doğa bırakmak adına önemli bir çalışma için buradayız” diye konuştu.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık müdürü Veteriner Hekim Salim Pehluvan ise Şekerli beldesinin 2010 yılında Mera ıslahı ve Amenajmanı projesi kapsamında yapılan çalışmalar çerçevesinde altın bayrak ödülü aldığını hatırlatarak, “Mera ıslahı ve Amenajmanı projesi kapsamında hayvanları gölgelendirme maksatlı olarak 1000 adet çam ve huş fidesi dikimini gerçekleştirmek amacıyla ilçemizde bulunan diğer kurumlarla işbirliği yaparak beldenin ağaçlandırılmasında yer aldık” dedi.

İlçe Milli eğitim müdürü Mevlüt Yıldız ise “Milli Eğitim Bakanlığı, Çevre Orman Bakanlığı ve Belediyeler Birliğinin ortaklığı ile yürüttüğü Okullar hayat olsun projesi kapsamında hem ilçemiz ve köylerinde bulunan bir çok okul bahçesinin ağaçlandırılmasını gerçekleştirdik. Aynı proje kapsamında Şekerli belediyesine destek olmak için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şekerli belediyesi İlçe Gıda Tarım ve hayvancılık Müdürlüğü ile Oltu Orman İşletme Müdürlüğünün işbirliği ile ağaçlandırma çalışmalarına katkıda bulunmak için buradayız” dedi.

Şekerli Beldesinde gerçekleştirilen ağaç dikimi çalışmalarına İlçe kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, Narman Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen, Şekerli Belediye Başkanı Ferkan Akbulut, Oltu Orman İşletme Müdürü Mustafa Kesici, İl Encümen üyeleri Cem Çil, Münir Akdemir, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Veteriner Hekim Salim Pehluvan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Yıldız, Ak parti Narman İlçe Başkanı Zafer Ruşen katıldılar.

Ağaç dikim alanında katılımcıların da birer ağacı olması amacıyla hepsi teker teker ağaçlarını diktiler. Ağaç dikim çalışmaları daha sonra öğrenciler ile vatandaşlarında yardımlarıyla tamamlandı .
Kaynak: İHA