KSO Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil Açıklama Yaptı

Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, Konya'nın lojistik anlamda güçlendirilmeye ihtiyacı olduğunu söyledi.

Türk Hava Yolları İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Karadeniz Bölge Müdürü Suat Ericekli, Büyükhelvacıgil'i ziyaret etti.

Ericekli, ziyarette, Konya'nın mevcut yük kapasitesini değerlendirmek amacıyla THY olarak kargo seferleri başlatmak istediklerini söyledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükhelvacıgil ise Konya'nın, Türkiye'nin katma değer yaratan, milli manevi değerlerine bağlı, müteşebbis gücüyle ve başarılarıyla öne çıkan bir şehir olduğunu belirtti.

Bu başarılarla gurur duyduklarını dile getiren Büyükhelvacıgil, ''Ancak şehrimizin lojistik anlamında güçlendirilmeye ihtiyacı var. Taşucu limanına mutlaka inmeliyiz. Limanlara hızlı ve düşük maliyetle inmenin yanı sıra, Konya kargo taşımacılığında da lojistik üs olabilecek bir kapasiteye sahip. Havaalanımız bir an önce kargo taşımacılığına uygun hale getirilmelidir'' diye konuştu.

Görüşmeler sonucunda önümüzdeki günlerde Konya Sanayi Odası'nın ev sahipliğinde THY ile sanayiciler arasında bir toplantı düzenlenmesine karar verildi .
Kaynak: AA